logo Casalina

Brengt WK wielrennen in Leuven een renaissance met zich mee?

Brengt WK wielrennen in Leuven een renaissance met zich mee?
Organisatie WK wielrennen in Leuven 2021 krijgt wereldkampioenentruien van de UCI

De honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen, die start in Antwerpen en aankomt in Leuven, zal een echte Flandrienkoers worden volgens de organisatie. Ook de UCI vond dit een goede waardemeter om de organisatie voor deze lustrumeditie in 2021 aan onze contreien toe te wijzen.

Enkele genodigden legden uit wat de toewijzing voor dit WK voor hen betekende.

“Ik verwacht een overweldigende boost voor Leuven. Het is een enorme eer dat de finish in Leuven komt te liggen. Zo’n ongelooflijk evenement moet iets meebrengen voor onze gemeenschap. Hopelijk leven we volgend jaar in een andere wereld dan deze huidige, zodat we in de aanloop van dit WK nog verschillende evenementen kunnen georganiseerd worden”, wist Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Sp.a) “Leuven toonde al dat het een fietsstad was door de start van de Brabantse Pijl al vele jaren te organiseren”, vervolgde de burgervader.

De UCI bestond dit seizoen 120 jaar, volgend jaar bestaat de traditie van de wereldkampioenschappen exact een eeuw.

“We wilden dit laatste gegeven vieren in één van de vijf stichtende landen van de UCI. Veel streken ter wereld houden enorm van de koers, maar in Vlaanderen is dat gevoel onvergelijkbaar. De hellingen met kasseien zitten in het Vlaamse DNA en was een ideale omloop voor deze editie, gezien we jaar na jaar proberen af te wisselen qua type parcours. Ik wil de organisatie trouwens feliciteren met deze omloop, hopelijk is covid 19 volgend jaar verdwenen en maken we de renaissance van het wielrennen mee”, hoopt UCI-voorzitter David Lappartient luidop.

“Voor de honderdjarige editie van het WK komt de koers naar huis. Dat Vlaanderen uitgerekend dit WK toegewezen kreeg is een evidentie”, klonk het duidelijk bij Vlaams minister van sport Ben Weyts (N-VA).

Finaal kreeg de organisatie nog speciale wereldkampioenschapstruien. Burgemeester Ridouani kreeg op zijn beurt een fraai exemplaar van de echte wereldkampioenentrui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *