logo Casalina

Rijko start met grote ambities aan outdoorseizoen

Rijko start met grote ambities aan outdoorseizoen
Korfbalclub Rijko Rijkevorsel

Korfbalclub Rijko uit Rijkevorsel wil hoge ogen gooien in de loop van het komende outdoorseizoen. In Hoofdklasse 1 willen zowel de eerste als de tweede ploeg bovenaan staan, ze willen met dit team de Promoleague halen. De blauwen zijn een goed georganiseerde club en tellen 345 leden verdeeld over 28 teams. 227 onder hen spelen in de jeugdreeksen.

Rijko kwam de coronagetinte voorbereiding met covid met ups en downs door.

“In de periode van de lockdown hebben veel spelers hun fysieke paraatheid flink bijgewerkt. Door alle maatregelen die beslist zijn en een paar dagen later werden aangepast, was het heel moeilijk om een goede voorbereiding te kunnen plannen. Uiteindelijk is het toch gelukt. De voorbereiding is gelukkig goed verlopen met prima resultaten in de oefenwedstrijden. Iedereen heeft er enorm zin in om er terug in te vliegen”, klonk het bij de club.

Voor het veldseizoen zijn de ambities hoog gespannen.

“We ambiëren top twee met het A-team. Voor het B team mikken we op de eerste plaatsk. We beseffen wel dat we elke week zullen moeten knokken voor de punten, want alle teams zijn elkaar waard. Dat hebben we vorig veldseizoen ervaren. We speelden niet slecht, maar uiteindelijk stonden we laatst met nul punten. Daar moeten we lessen uit trekken, dat mogen we zeker niet meer laten gebeuren. Natuurlijk zullen we met covid 19 rekening moeten houden. Hopelijk blijven alle spelers altijd beschikbaar, maar dat is dus afwachten wat dat gaat geven. Het doel is duidelijk; met deze ploeg Promoleague halen en daar ons mannetje staan. We geloven dat dit team daar kan raken en blijven als ze er zelf in geloven en willen”, wisten de spelers te vertellen.

Rijko start deze zaterdag zijn wedstrijden thuis in een kleine derby tegen Hoboken Mercurius Korfbal Club.

Rijko C start om 17.30 uur tegen HMKC C, Rijko B kijkt op zijn beurt om 19 uur HMKC B in de ogen. De grote affichevan de avond Rijko A tegen HMKC A zal om 20.30 uur beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *