logo Casalina

Terugblik op de eerste Vlaamse veldrittitel van Jorbe Verbraeken

Terugblik op de eerste Vlaamse veldrittitel van Jorbe Verbraeken
Vlnr tweede Jorre Declercq, winnaar Verbraeken en derde Lewis Rokegem

Jorbe Verbraeken uit Paal pakte de Vlaamse veldrittitel bij de twaalfjarige aspiranten in het Oost-Vlaamse Michelbeke. Hij hield een minuut voorsprong op zijn naaste belagers en was zo al aan zijn vijfde seizoenzege toe. Hij opende eerder zijn winterseizoen met winst op de Balenberg.

In de deelgemeente van Brakel vertrok Verbraeken naar goede gewoonte op de kop. Hij bereikte na drie rondes de aankomst met een halve minuut, welgeteld 33 seconden, voorsprong op tweede Jorre Declercq die de kleuren van Eco Cycling verdedigt. Lewis Rokegem van Onder Ons Parike pakte op iets meer dan een minuut de bronzen medaille.

Het was voor Verbraeken zijn vijfde zege op zes veldritten tijd, zijn overige notering was een derde plaats. De tiener van Sport en Moedig Genk die vanaf begin 2024 zal uitkomen voor de AA Drink – Young Lions zal zich komend weekend richten op trainen. Zijn oudere broer Siebe Verbraeken rijdt deze zaterdag bij de eerstejaarsnieuwelingen in Boortmeerbeekse deelgemeente, Hever.

Bij de meisjes haalde Lente Paridaens van de Jonge Rakkers Vollezele met ruime voorsprong de titel binnen. Hanne Bleux van het UCT Cycling Team pakte zilver voor de bronzen Amélie De Pourcq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *