BHS United bezorgt Sporting Kortenberg dieptepunt van het seizoen, Stijn wint broedersstrijd van Wout

BHS United (links) haalde het overtuigend van Sporting Kortenberg

BHS United liet weinig heel van Sporting Kortenberg, het trok in beide helften fel van leer wat leidde tot een 6-1-eindstand. Thuisspeler Stijn Baudet klopte jongere broer spelend bij Kortenberg Wout twee keer. Ook invaller Willem Meurrens realiseerde twee doelpunten. De aftrap werd gegeven door opa René Baudet, bijgestaan door zoon en délégué Geert Baudet en dan nog Stijn en Wout. Dries B. ontbrak wegens blessure.

Van links naar rechts Stijn, Wout, Geert en René Baudet aan de aftrap van BHS United - Sporting Kortenberg
Van links naar rechts Stijn, Wout, Geert en René Baudet aan de aftrap van BHS United – Sporting Kortenberg

In de beginfase waren Stijn B. en Desmalines gevaarlijk voor het thuisteam. In minuut acht tikte Schreurs na een actie van een medespeler links aan de eerste paal binnen, 1-0! Iets na het kwartier volgde een corner vanaf rechts. Stijn B. kwam er met kop en schouders bovenuit en kopte in de rechterhoek, 2-0. Zijn maten die naar de match waren komen kijken hadden het doelpunt net niet gezien, maar “wel gehoord”, dat was een voorbode voor later. De bezoekers mikten na dit begin op de omschakeling met Hirwa op rechts en Bocevski op links, maar alle violen leken niet gelijk te zijn gestemd, vooral links.

We gingen rusten bij een 2-0, maar er stond de toeschouwers nog veel te wachten.

Tijdens de rust kwamen vier jonge bezoekers tussen de lijnen om de bakens te verzetten. Net uit de kleedkamers volgde voor Kortenbergs doel een actie van Stijn B, die de bal afgaf aan Desmalines die op zijn beurt Wout B. klopte, 3-0 en spreekwoordelijk game over. Iets voor het uur grabbelde Wout thuisspeler Verbeeck onderuit op grond, de ref zag er geen elfmeter in, de doelman slaakte een zucht van opluchting. Een actie van Van Den Bossche over links belandde in het zijnet. Kortenberg raakte tot aan de zone van de waarheid, maar voorlopig niet verder. Met iets meer dan een kwartier te gaan, ging Verbeeck onderuit in de Kortenbergse zestien, nu was het wel penalty. Stijn B. zette zich achter de bal en plaatste deze in de rechterhoek, 4-0!

Stijn Baudet viert de 4-0 die op strafschop nam, Wout Baudet baalt
Stijn Baudet viert de 4-0 met zijn vrienden

Meurrens viel in en scoorde de 5-0. Delestinne mikte nog een vrije trap rechts naast doel. Meurrens kopte nog de 6-0 overhoeks en net onder de dwarslat in doel, 6-0.

Wout B kansloos op de kopbal voor de 6-0 van Meurrens

Aan de overzijde kwam een vrije trap vanaf rechts bij Dries terecht en die liet de eerredder optekenen, 6-1. “Hopelijk was dit het dieptepunt van het seizoen”, klonk het bij het bestuur van Kortenberg.

Kapitein Dries scoorde net de eerreddende 6-1

Doelpunten: 6’ Schreurs (1-0), 16’ Baudet (2-0), 46’ Desmalines (3-0), 73’ Baudet (4-0 strafschop), 78’ en 81’ Meurrens (5-0 en 6-0), 85’ Dries (6-1).