logo Casalina

Kleinzoon Eric Vanderaerden, Jorbe, wint zijn allereerste cross van het seizoen op de Balenberg

Kleinzoon Eric Vanderaerden, Jorbe, wint zijn allereerste cross van het seizoen op de Balenberg
Winnaar Jorbe met rechts naast hem kampioen Eric Vanderaerden

Twaalfjarige aspirant Jorbe Verbraeken uit Paal won de veldrit in en rond de Balenberg. Hij heeft zijn talent van geen vreemden, zijn opa is immers Flandrien en snelle spurter Eric Vanderaerden. Hij haalde het met zeven tellen voorsprong op Naud Timmermans en een kleine halve minuut op Seppe Ley. Bij de meiden was Hanne Sanders van Willebrord Wil Vooruit de primus.

Er kwamen 46 deelnemers opdagen bij de jongste aspiranten aan de Balenberg.

Jorbe haalde het met geen tien seconden voorsprong op de tweede, de knaap die rijdt voor Sport en Moedig Genk verklaarde na afloop dat de benen nog goed aanvoelden. Het was een mooie prestatie vond opa Vanderaerden, ze gingen het rustig bekijken waar Jorbe kon terecht komen, maar dit was alvast veelbelovend.

“Ik ben hier achteraan moeten starten. Ik kon daarna goed opschuiven en zo in mijn eerste veldrit van het seizoen onmiddellijk mijn eerste zege boeken. Mijn benen waren na de wedstrijd nog prima. Ik vond het wel leuk op deze locatie, de Balenberg, te mogen en kunnen winnen. Het was wel even wennen na een lange periode zonder crossen”, gaf de winnaar toe.

De knaap zou volgend jaar aansluiten bij het plaatselijke AA Drinks – Young Lions, het jeugdteam van het Baloise-Trek van Sven Nys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *