Vrouwen Miecroob Veltem dienen VK Holsbeek snoeiharde bekernederlaag toe

Miecroob Veltem (rechts) gaat in de halve finales van de beker op bezoek bij VK Holsbeek

In een aanvankelijk gelijkopgaande partij namen de bezoekers de controle en de tweede bal in handen. Waar het aan de rust slechts 0-2 stond, luidde de score in dit openingsduel om de Vlaams-Brabantse beker 0-8. De Holsbeeksen hadden een zo goed als collectieve offday en hadden geen antwoord op de tactiek van bezoekend trainer Kurt Deraeck. Hij is notabene AVJO en bestuurslid bij VK Holsbeek.

Bij Holsbeek bracht Ronsmans gevaar op de flanken, rond minuut tien brak ze rechts door en gaf ze scherp voor. Er was echter niemand aanwezig. Miecroob dreigde via Paternotte en Poelmans. Niet toevallig opende Paternotte de score met een afstandsschot op de grens van de Holsbeekse zestien, de bal verdween in de verste hoek, 0-1. Iets voor het half uur ontsnapte bezoekster Vermaelen, thuisgoalie Dewit was er op tijd bij. Enkele minuten later kopte Holsbeekse Van Peer de bal niet hard genoeg terug op haar keeper, Vervloesem kon er bijna van profiteren, maar de bal ging links naast. Bij het thuisteam pogen Ronsmans en Krauze te combineren, maar in de zone van de waarheid was het terug naar af. Enkele minuten voor rust werd Okmez aan de linkerpaal ongemoeid gelaten, ze scoorde in de korte hoek, 0-2.

Okmez scoorde net de 0-2

Op slag van rust trapte Van Peer vanaf rechts een voorzet die richting doel vloog, uitgoalie Weyts leek zich te misstappen en had moeite om met de voet weg te werken.

In de tweede helft van hetzelfde laken een broek, met meer doelpunten als gevolg.

Enkele minuten in de tweede helft belandde Krauze alleen voor de bezoekende keeper, ze besloot links naast. In de tegenstoot aan de overzijde was het raak voor Poelmans die in de verste hoek mikte, 0-3 en het spreekwoordelijke deksel op de neus. Holsbeek poogde te drukken en onder andere Ronsmans deed haar best, het viel niet van het scorebord af te lezen.

Ronsmans was goed in de beginfase
Ronsmans was één van de weinige lichtpunten van het thuisteam

Een vrije trap belandde bij Krauze, zij miste. De rebound belandde bij Jacobs, maar ook daar was het niet raak. Miecroob bleef dezelfde weg bewandelen, Okmez schilderde een vrije trap in de linkerbovenhoek voor de 0-4 en De Cooman legde de 0-5 in de verste hoek. Voor het pareltje was het wachten tot de laatste tien minuten. Er volgde een doorsteekpass buitenkantje voet van Okmez. Vervloesem kapte haar tegenstanders mooi uit en besloot met rechts in de bovenhoek.

Doelpunten: 15′ Paternotte (0-1), 42′ Okmez (0-2), 48′ Poelmans (0-3), 60′ Okmez (0-4), 67′ De Cooman (0-5), 75′ Poelmans (0-6), 77′ en 83′ Vervloesem (0-7 en 0-8).