logo Casalina

Provinciaal nieuwelingenkampioen Bernd Van Aerschot pakt tweede seizoenszege in Booischot

Provinciaal nieuwelingenkampioen Bernd Van Aerschot pakt tweede seizoenszege in Booischot
Vlnr tweede Van Dyck, winnaar Van Aerschot en derde Vrij omringd door de organisatie

In de nieuwelingenkoers in Booischot mondde het finaal uit in een massaspurt. Provinciaal kampioen Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel, die niet toevallig het rugnummer één droeg, stak er zijn hand uit naar zijn tweede seizoenszege. Kort geleden in Werchter was de snelle tiener van het Maes-CT Glabbeek al in de buurt met een derde plaats.

De organiserende Booischotse Pedaalridders mochten 62 nieuwelingen aan de start begroeten.

In de eerste van tien rondes waagde Renzo Moretti al eens zijn kans, het ging niet de laatste keer zijn daar hij op die manier een premie op zak stak. Ferre Demarsin uit Scherpenheuvel en Xander Theys uit Bekkevoort zaten vooraan de grote groep en lieten niet begaan. In de vierde lus nam het kwartet Rik Goossens uit Wiekevorst, Daan Sebrechts uit Oelegem, Rens Schalk uit Etten-Leur en de Nederlander Teis Luiten een kleine voorsprong. Daarna waagde het trio Goossens, Arne Huygens uit Herselt en Sebrechts hun kans, evenmin zonder succes. In de slotfase reden Huygens, Lenn De Roovere uit Puurs en Cisse Pauwels uit Lommel nog vooraan koers maar het werd een massaspurt. Deze werd met een half wiel in de wacht gesleept door Van Aerschot voor thuisrenner Jarne Van Dyck uit Itegem en de Nederlander Thijs Vrij.

“Ik had heel goede benen en wist op het einde naar wie ik moest kijken in de spurt. Tweede Jarne Van Dyck was één van de te duchten concurrenten. Gezien er onderweg premies te verdienen vielen was het voortdurend versnellen en vertragen. Ik heb me dan klaar gemaakt voor de sprint en was de sterkste”, keek de winnaar terug op zijn gewonnen race. Daags nadien spurtte hij naar plaats drie in Molenbeek-Wersbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *