logo Casalina

Jesse Artoos (12) treft raak en pakt Europese jeugdtitel staande wip in Frankrijk

Jesse Artoos (12) treft raak en pakt Europese jeugdtitel staande wip in Frankrijk
Jesse Artoos op het podium met de Belgische nationale ploeg

Er is recentelijk een Europees kampioen bijgekomen in Baal in de persoon van Jesse Artoos (12). Hij werd Europees kampioen in de jeugdcategorie staande wip in het Franse Ghyvelde. Daar bleef het niet bij, Artoos eindigde collectief ook in schoonheid, met de Belgische nationale ploeg eindigde hij er als tweede. Artoos kwam en komt in actie voor de club Schriek Sint-Jan Baptiste.

“Het is zijn eerste grote overwinning, hij is zich sinds twee jaar aan het toeleggen op het boogschieten. Deze Europese titel is het hoogste wat je kan behalen. Er waren 120 geselecteerde jeugdschutters van België, Nederland en Frankrijk aanwezig. Ze kregen elk vijf schoten om de vogel af te schieten van op een hoogte van 28 meter. Jesse zijn derde schot was diegene waardoor de vogel eraf viel, zijn vijfde schot was bijna ook prijs. Nog één Belg en één Fransman deden hetzelfde waardoor hij moest kampen in beurt om beurt om de vogel er nog eens af te schieten. In ronde acht lukte Jesse dit”, aldus fiere mama Wendy.

In de jeugdcategorie kunnen voor alle duidelijkheid schutters tot 18 jaar meedingen.

Jesse Artoos glundert op het podium
Jesse Artoos glundert op het podium

De Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters (KNBBW) vzw is het overkoepelend orgaan voor 200 schuttersmaatschappijen. De KNBBW is actief bezig met jeugdwerking en organiseert jaarlijks een tiental nationale jeugdwedstrijden. Bekijk hier of hier wat ze voor u kunnen betekenen.

Voordien werd hij al eens derde geworden op een jeugdkampioenschap in Merksplas. Jesse wordt 13 op 29 september en werd voordien al tweede op het jeugdkampioenschap van het Kempisch verbond. Zijn jongere broer Jirre (10) won er. Mooi dat de jeugd de schouders zet onder een sport met zo’n lange geschiedenis, wordt ongetwijfeld vervolgd!

Het doel voor Jesse Artoos lag 28 meter hoog
Het doel voor Jesse Artoos lag 28 meter hoog
Een mooie trofee voor Jesse Artoos
Een mooie trofee voor Jesse Artoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *