Vinnig KV Tremelo klopt enthousiast VC Bekkevoort in bekerduel

KV Tremelo (links) en VC Bekkevoort maakten er een leuk duel van

De eerste helft tussen gastheer KV Tremelo en de bezoekers van VC Bekkevoort had weinig om het lijf behalve de opener van de roodhemden en enkele stilstaande fases. In de tweede speelstonde tussen beide derdeprovincialers viel er veel meer te beleven en werkten beide teams ondanks een handvol afwezigen aan beide kanten een keurige wedstrijd af.

Na een handvol minuten opende Thomas Vandenbosch de score aan de Basdongenstraat. Hij werd via de rechterflank diep gestuurd na pass van Aoragh. Vandenbosch kwam één op één met de thuisgoalie en besloot door de benen. Bij Tremelo zagen ze er buitenspel in. Daar maalden de talrijk opgekomen fans van de bezoekers niet om en juichten massaal. KVT was nog op stilstaande fases gevaarlijk in de eerste helft, VCB tekende voor nog enkele halve mogelijkheden. We gingen met 0-1 de rust in.

De tweede helft verliep helemaal anders.

In minuut 48 werd Meerkens links alleen doorgestuurd, hij maakte het af en koos verrassend voor de eerste paal, 1-1. Bekkevoort verloor in het eerste kwartier na rust stilaan de controle over de tweede bal en het duel. Net op het uur ging invaller Quint Aerts alleen door op Tremelodoel. Hij poogde goalie Nauwelaerts te omspelen en trapte, deze laatste had een spectaculaire redding in petto om de 1-1 op het scorebord te houden. Tremelo countert onmiddellijk met Dimitrakopoulos als sluitstuk van de aanval, hij mikte in de rechterhoek maar daar lag ook doelwachter Simons. Amper een minuut later Lebegge aan de overzijde over rechts met een scherpe voorzet, Vandenbosch kan er net niet bij. In minuut 65 lanceert Bekkevoort een bal vanaf links en nu kon Aerts er net niet aan. In minuut 77 ongelukkig hands door invaller Verheyden in de Bekkevoortse zestien. Penalty, Meerkens mikt deze in de rechterbovenhoek binnen, 2-1.

Meerkens (14) wordt gefeliciteerd met zijn tweede van de avond

Bij de bezoekers speelde Lebegge, vorig jaar nog in de B-ploeg, een dijk van een wedstrijd. Bij het thuisteam tekende aanwinst Jonas Boghe voor een goede partij op het middenveld waar de tweede bal meer dan vaak de zijne was. Bekkevoort knalde in minuut 82 nog op doel via de ingevallen Heusdens, Nauwelaerts pakte in twee keer. Kort daarop haalde Dimitrakopoulos de achterlijn over rechts, zijn voorzet aan de tweede paal kon Kaplan net niet in doel doen belanden. Vandenbosch kon nog net niet bij een voorzet vanaf links maar het bleef 2-1. De penaltysessie werd door KVT in de wacht gesleept met 4-3.

Doelpunten: 5′ Vandenbosch (0-1), 48′ en 77′ Meerkens (1-1 en 2-1 strafschop).