logo Casalina

De B-ploeg en de beloften van KVC Kessel-Lo 2000 leunen dicht bij elkaar aan

De B-ploeg en de beloften van KVC Kessel-Lo 2000 leunen dicht bij elkaar aan
De B-ploeg en de beloften van KVC Kessel-Lo 2000 samen op training

De jonge B-ploeg van KVC Kessel-Lo 2000 dat in de linkerkolom van hun reeks in vierde provinciale resideert en de beloften van de bordeauxhemden durven al eens samen trainen. Het resultaat? Een grote, sfeervolle groep dat elkaar soms de loef probeert af te steken met technische hoogstandjes, maar in wedstrijdvormen het combinerende voetbal laat zien waarvoor de club staat.

Meestal wordt er afzonderlijk getraind, tenzij in periodes van vakantie, tijdens de examens en aan het seizoensbegin omdat er dan minder spelers aanwezig zijn.

“Op regelmatige basis worden er wel een aantal spelers doorgeschoven om ze voor te bereiden op het tempo en kracht, dat toch wel lager ligt bij de U21. Daardoor kunnen we beter inschatten of ze klaar zijn om eventueel volgend seizoen door te schuiven naar de B-ploeg. Op regelmatige basis gaan er ook spelers van de beloften mee naar de wedstrijd. Omgekeerd gebeurt het ook, tijdens de wedstrijden dan, en spelen ze bij de u21 indien ze nog speelgerechtigd zijn. Dit gebeurt grotendeels na langdurige afwezigheid door kwetsuren bijvoorbeeld. Daar kunnen ze dan veel sneller wedstrijdritme opdoen dan alleen maar te trainen”, wist coach van het B-team Didier Malandrini. “Ideaal was het idee om op donderdag de spelers die doorschuiven, zowel naar de u21 als omgekeerd naar de B-ploeg te laten trainen in de ploeg waarmee ze in het weekend gaan spelen. Dit jaar was dat wat moeilijker door de blessurelast bij de A-ploeg. We doen dit zowel bij de A- en B-ploeg als bij de beloften. Daarom dat we ook op hetzelfde moment trainen. Er zit zeker wat potentieel bij de U21. Er zijn al heel wat spelers die bij de B-ploeg een wedstrijd gespeeld hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *