Tectum Achel gunt Feniks Haacht geen set in 1/8ste finales Beker van België

Feniks Haacht (rood-zwart) zag topklasser Tectum Achel (groen-wit) doorstoten in de beker

De vijfde uit nationale één, Feniks Haacht, ontving voor de 1/8ste finales van de Belgische Beker vijfde in de Liga A, Tectum Achel. Er was veel strijdbaarheid bij het thuisteam, daar was het gegeven dat ze nog maar eens verloren in de competitie niet vreemd aan. Bij de bezoekers was er veel aanvallende slagkracht, realisme en het afmaken op het juiste moment, aanwezig. Voor sfeer kon er een dikke tien op tien gegeven worden met dank aan DJ Pascal.

Bautmans smashte buiten en gaf zo het eerste wedstrijdpunt aan Tectum, 0-1. Een block van Lemant bracht Feniks even op voorsprong, 2-1. Via punten van Alexandru en Verweij liepen de groen-witten uit tot 3-7. Bautmans en Lemant brengen Feniks nog tot 6-8 terug, daarna was het amen en uit in de openingsset. Het werd nog 8-11 via Milutinovic, daarna begon de Achelse aanvalsmachine te draaien. Dit had een 11-22 als gevolg. De eerste setbal bij 14-24 was onmiddellijk raak, Alexandru smashte deze raak.

Ook in set twee bleef Alexandru scoren, 0-1. Feniks klampte aan tot 3-4, dit tot tevredenheid van thuiscoach Deroey. Daarna strafte Tectum genadeloos iedere onachtzaamheid van het thuisteam af, 3-8. Enkele aces van het thuisteam bracht de score op 7-9, een versnelling van de Limburgers bracht de 7-13 op het scorebord. Na goede momenten aan het net van het thuisteam werd het 11-16, maar groen-wit opslagkanon Drahoňovský tekende voor de 12-19. Bij 16-24 volgde de eerste setbal, na drie keer uitstel was het prijs bij 18-25.

In set drie kwam Achel andermaal als eerste op voorsprong. Al snel liepen de bezoekers uit tot 2-5, 4-10 en 8-15. Feniks weerde zich voor wat het waard was, maar vond finaal geen antwoord en setwinst op de Achelse opslagdruk en aanval.

Sets: 14-25, 18-25, 18-25.