U21 SV Grasheide legt leider BT United pad in de korf

SV Grasheide (links) haalde zijn gram op BT United

Voorafgaand deze partij tussen beide gewestelijke teams bij de U21 stond BT United op kop en stond SV Grasheide vijfde. In de heenronde stonden de geel-blauwen nog tot minuut tachtig op een 2-1-voorsprong. Robbe Van Den Put scoorde deze twee treffers. In de slotfase boog BT toen nog de situatie om naar een 2-3, dat beloofde. Het ging fel op en neer maar na een eerste helft in het voordeel voor BT United, trokken de bezoekers uit Grasheide aan het langste eind in de tweede helft.

Voormalig burgemeester van Tremelo Paul Dams (77) werd in allerijl opgeroepen om scheidsrechter te zijn in de match bij de gewestelijke U21 van Baal-Tremelo United tegen SV Grasheide. Het was tientallen jaren geleden dat hij nog eens ref was. De aangeduide ref was immers door Voetbal Vlaanderen aangeduid voor nog een andere match. Daarom kwam Paul Dams uit Baal, die negen jaar burgemeester was en nu een speerpunt is van Tremelo Baal Nu, de sportieve dans leiden. Met een kleine tien minuten vertraging klonk het beginsignaal.

Paul Dams voor de aftrap tussen de spelers van SV Grasheide (links) en BT United
In de beginfase ging het snel op en neer. Bezoekende goalie Becart moest zich snel laten gelden op een uitbraak van BT. Hij kwam ver uit, de bal kwam echter bij Schoonheydt terecht die zijn lob links naast mikte. Ploegmaat Nour El-Dine kopte nog een voorzet naast, Hiers bracht enkele goede passen vanop afstand in het spel. Rond het kwartier begon er zich veel middenveldspel te ontwikkelen. Net dan ging Schoonheydt onderuit in de vijandige zestien, de ref wees naar de stip. Anthonis legde de strafschop in de rechterhoek, 1-0!

Anthonis legt de 1-0 op strafschop binnen

In minuut 19 volgde een tegenstoot van de gelen, Bruyndonckx legde de bal voorlangs. Aan de andere kant legde op minuut 35 thuisspeler Reymenants de bal op zijn beurt voorlangs. Bij de bezoekers beleefde Hoyberghs een vinnige invalbeurt en zag hij ploegmaat Bruyndonckx rechts de achterlijn halen. Zijn voorzet-schot werd door BT-goalie Scheepmans ontzet.

Bruyndonckx (15) legde voorlangs

In de tweede helft kantelde het overwicht naar Grasheide.

Grasheide begon te drukken en uitblinker Tilkens controleerde de bal centraal voor het strafschopgebied en schoof in de linkerhoek binnen, 1-1! In de tegenaanval omspeelde Schoonheydt via links twee tegenstanders. Hij stormde op doel af, maar keeper Becart schudde een puike redding uit de handen. Voor Grasheide legde Ponsaerts nog de bal over doel, aan de overzijde deed Nour El-Dine hem dat na. In minuut 69 miskeek doelwachter Scheepmans zich. Van Hiel ging aan de haal met de bal, maar was te verrast en legde links naast. Kort nadien miste hij een controle en weg was de kans. In minuut 77 werd een schot van De Smedt gered door Scheepmans, de rebound belandde eerst bij Van Hiel en dan Bruyndonckx die in doel trapte, 1-2! Naar het einde toe werd Uytterhoeven diep gestuurd, hij werkte in de linkerhoek af, 1-3. In extra tijd mikte Van Hiel nog een afstandsschot links naast.

Uytterhoeven (3) en De Smedt vieren de 1-3

Doelpunten: 15′ Anthonis (1-0), 48′ Tillkens (1-1), 77′ Bruyndonckx (1-2), 87′ Uytterhoeven (1-3).

Door dit resultaat schuift KFC Molenzonen-Hallaar op naar de leiding met 16 punten, BT United staat tweede met 15 éénheden, Grasheide derde met 14 stuks.