logo Casalina

U19 girls KHC Leuven delen de punten en stoten op sterke doelvrouw van Braxgata

U19 girls KHC Leuven delen de punten en stoten op sterke doelvrouw van Braxgata
De U19 girls van Leuven speelden 1-1 gelijk tegen Braxgata

In de eerste helft domineerden de Leuvensen en schepten ze veel mogelijkheden voor doel. Boomse keepster Dekeyser hield haar ploeg meermaals in de match zodat het bij rusten gaan amper 1-0 stond. In de tweede helft maakte bezoekster Jespers iets voor het uur de aansluitingstreffer, daaruit putten de Boomsen moed en meer aanvallen. Het bleef uiteindelijk 1-1 in dit duel in de ere-afdeling.

Al na drie minuten kwam Palfliet voor Dekeyser, die redde met de voet. Enkele minuten later kan Luts niet binnenduwen aan de tweede paal. Uitstel leek geen afstel te zijn toen Luts kort daarop een strafcorner nam, haar knal spatte uit elkaar op de binnenzijde van de linkerpaal. Leuven drukte, Boom kwam er soms snel uit maar zonder dat dit echt gevaar opleverde. Leuvense verdedigster Eynatten kon met enkele technische goeie acties het gevaar opruimen. Malcorps dreigde voor de thuisploeg, ook Duthoit poogde het met enkele acties. Bij de Boomsen probeerde Geens het soms op snelheid.

Leuvense Duthoit breekt door
Leuvense Duthoit breekt door

Op minuut 23 maakte Malcorps een precieze voorzet af in het dak van het doel. Luts en Malcorps verzuimden het om de score hoger op te laten lopen. Iets na het half uur werd er een strafcorner voor de azuurblauwen gegeven, Verhaegen zette zich achter de bal, Leuvense doelvrouw Verlinden redde puik met de rechtervoet. Gaandeweg zet Brax meer kracht in de duels, dit bracht soms balverlies met zich mee, 1-0 aan de rust. De tweede helft begon met drie strafcorners voor Leuven, twee daarvan werden gered door Dekeyser, de derde werd gemist.

Boomse Dekeyser redt alweer, Verhaegen is in de buurt om te helpen
Boomse Dekeyser redt alweer, Verhaegen is in de buurt om te helpen

Na een collectieve actie en de daaropvolgende aanval kan Leuven de score niet verdubbelen via Palfliet. Bezoekster Dusart stoort hoog en kan zo enkele steals realiseren. Kort daarop volgde een Boomse aanval over meerdere tussenstations, Jespers kon de bal aannemen en lanceerde deze naar de linkerbovenhoek, raak en 1-1! Brax kreeg meer moed en trok naar voren. Aan de overzijde maakte een bezoekster een overtreding, iedereen was in de veronderstelling dat de ref stroke zou geven maar die verpinkte niet tot grote ontgoocheling van thuiscoach Maraite. Vijf minuten voor affluiten gaf Eynatten voor KHC vanaf de linkerflank een bal naar de snelle Boyen, ze kon net niet afwerken. Leuven kreeg nog enkele ballen vanaf de 25 meter lijn en voor Leuvens doel doken Janssens en Van Raemdonck op die snelheid en gevaar brachten. Na een wervelende tweede helft bleef het 1-1. In ere-afdeling staat Leuven na deze match zo vierde, Brax volgt een positie verder. De vijf eerste teams in het klassement staan op amper vijf éénheden van elkaar, het kampioenschap is verre van gespeeld!

Doelpunten: 23’ Malcorps (1-0), 57’ Jespers (1-1)

Één gedachte over “U19 girls KHC Leuven delen de punten en stoten op sterke doelvrouw van Braxgata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *