U19 boys KHC Leuven nemen de maat van Indiana De Pinte

Castillo opent de score voor Leuven.

Leider KHC Leuven startte furieus, wat leidde tot een 4-1 aan de rust. In de tweede helft in deze partij in nationale één kwam Indiana opzetten bij een 4-2. Het thuisteam wilde geen 4-3 incasseren en maakte de wedstrijd af, kapitein Schoenaers velde het verdict met de 5-2.

Leuven begon te drukken aanvankelijk zonder doelgevaar. Na zeven minuten was het dan zo ver, Verstraeten zette voor vanaf de rechterflank en Castillo prikte centraal voor doel raak, 1-0. Kinnen, Verstraeten en Schoenaers verlegden het spel en brachten diepte. De Pinte poogt om Leuven hoog vast te zetten, deze reageren daarop soms met lange en hoge ballen. Aan de overzijde kreeg het thuisteam een strafcorner, De Paepe deed alsof hij die ging nemen maar door een schijnbeweging kwam die bij Schoenaers terecht die op vijandig doel vuurde. Onderweg bevond zich de slim opgelopen Soetens die een fraaie tip-in scoorde, 2-0. Daarna dreven Schoenaers en Versele de tussenstand op tot 4-0. De Pinte kon reageren via een doelpunt van Claeys. We gingen rusten bij 4-1.

Bij aanvang van de tweede helft knalde thuisspeler Kinnen de bal op de handschoenen van de bezoekende doelman. Bij een daaropvolgende strafcorner mikt Feyen naar de rechterhoek, de Oost-Vlaamse goalie steekt er een handschoen tussen. De Pinte begint stilaan meer het Leuvense spel te onderbreken en probeert snel om te schakelen. Achteraan bij de thuisploeg houden Breemersch en Dujardin de rangen gesloten. Kort nadien kon bezoeker De Clippele bijna in doel werken, de Leuvense doelman lag in de weg. Een minuutje later legde dezelfde De Clippele de bal klaar voor Claeys die hem droog binnen ramde, 4-2.

Claeys scoorde de 4-2 voor Indiana op strafcorner

Dit doelpunt was het signaal voor KHC om een tandje bij te steken. Opnieuw probeert De Pinte Leuven hoog vast te zetten en gevaar te doen ontstaan voor een 4-3. Kapitein Schoenaers nam alle twijfels weg met de 5-2. Door deze zege blijft Leuven op kop in nationale één, Indiana staat momenteel tiende. Op basis van wat ze hebben laten zien kunnen ze toch iets hoger mikken.

KHC Leuven na afloop van de match voor het scorebord

Doelpunten: 7’ Castillo Coronado (1-0), 20’ Soetens (2-0), 26’ Schoenaers (3-0), 31’ Versele (4-0), 34’ Claeys (4-1), 50’ Claeys (4-2 op strafcorner), 67’ Schoenaers (5-2)