logo Casalina

Stan Van Tricht laat drie medevluchters in de steek en soleert naar derde seizoenswinst in Neerijse

Stan Van Tricht laat drie medevluchters in de steek en soleert naar derde seizoenswinst in Neerijse
Stan Van Tricht viert zege drie in Neerijse

Al vanaf de tweede van tien rondes zat Van Tricht met een trio vooraan in de ontsnapping in de GP de Kroon in Neerijse. Weinigen gaven hen kans op slagen, maar ze haalden het nog nipt. Voor de Hagelander was het de derde zegepalm van het seizoen voor Gmelich Meijling en Van Breussegem.

103 starters gingen in Neerijse op zoek naar glorie in de eerste editie van de Grote Prijs De Kroon voor elites z/c en beloften. Jefke Peelaers en de Nederlander Gmelich Meijling waren de eerste aanvallers van de dag in de openingsronde, meer dan tien tellen kregen ze niet. In ronde twee leken de vier vluchters Van Tricht, Van Breussegem, De Bock en opnieuw Gmelich Meijling hetzelfde lot beschoren, maar ze pakten al snel een halve minuut. Voormalig nationaal kampioen Rutger Wouters poogde even de grote groep op sleeptouw te nemen, maar ze kwamen niet dichter. Ook thuisrenners Sander Rietjens uit Leefdaal en Tom Verhaegen uit Haasrode zetten zich aan de leiding, maar van samenwerking in de achtervolging was er toen nog geen sprake. Duatleet Seppe Odeyn uit Herent zat bergop eveneens steevast bij de vijftien besten. Halfweg probeerde Roesems samen met Thiemo Erauw uit Herent de sprong naar voren te wagen, tevergeefs.

Op het einde van de zevende ronde voelde Ruben Cumps uit Herent zich geroepen om weg te springen uit het peloton, hij kreeg Van Dyck en Michiel Offermans uit Bierbeek mee. Ook Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo en Niels Merckx uit Tielt poogden de bakens te verzetten in de tegenaanval, zonder succes. Bij het ingaan van de slotronde daalde de voorsprong naar driekwart minuut. In de slotkilometers was dat nog slechts twaalf tellen. Daarop voelde Van Tricht zijn moment gekomen om uit te pakken en de rest op vele meters te rijden in de aankomstzone van de hellende Beekstraat. De Nederlander Gmelich Meijling en Van Breussegem werd nog respectievelijk tweede en derde en konden het razende peloton nipt voorblijven. Simon Dehairs uit Zoutleeuw was de snelste van het peloton en dus vierde. Floris Van Tricht, broer van winnaar Stan, sprintte naar plaats zes, Jasper Paridaens uit Elingen volgde een plaatsje verder.

“We reden bijna acht rondes prima samen, tot een aanval van een vluchtgenoot wat wantrouwen bracht vooraan. Daardoor stropte het en kon de grote groep weer zienderogen naderen. Ik versnelde en kon het verschil groot genoeg houden, dit was een mooie afsluiter van mijn seizoen”, aldus winnaar Stan Van Tricht in een eerste reactie. Thuisrenner Lars Craps reed ook goed vooraan in koers en werd finaal 22ste. Ponsaerts werd in de slotronde nog de kant ingereden en kon na een achtervolging terug in het peloton plaats te nemen en 39ste te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *