logo Casalina

BMX’er Lotte De Tant maakte enorm veel vooruitgang onder andere door … corona

BMX’er Lotte De Tant maakte enorm veel vooruitgang onder andere door … corona
Lotte De Tant op de BMX gekoppeld aan hun mascotte, een sidecar

Lembeekse BMX’er Lotte De Tant treedt dit jaar aan bij de Girls 13-14 jaar. Ze is de grote zus van Fleur en beiden hebben het naar hun zin bij BMX Halle. Deze meiden hadden het voordeel om samen tijdens te kunnen trainen tijdens deze oneindig lijkende coronaperiode. Op die manier konden ze elkaar verbeteren.

Ook al was ze soms eens laatste in een race, dat vond ze niet erg. Door corona heeft ze wat meer tijd gehad om te oefenen daar de scholen dicht waren. Ze besloot deze tijd samen met haar zus goed door te brengen en vanaf dat ze terug konden trainen stond ze zeker klaar om weer met haar machine gas te geven. Doordat ze ook vanaf dit jaar veel met de fiets naar school gaat, is haar conditie enorm verbeterd en maakt ze veel vooruitgang. Vanaf vorig jaar hielp ze tijdens de trainingen mee om de kleinste piloten over het parcours te laten rijden. Ze vindt het fantastisch om te doen.

Haar doelen voor dit seizoen zijn zoals die van vorige jaargang, zijnde: plezier beleven met en door de sport. Omdat ze zo goed vooruitgaat mikt ze nu toch iets hoger qua mooie resultaten, ook al zal ze als eerstejaars in haar leeftijdsdiscipline biken. Het wordt een moeilijk jaar, maar ze zal zeker enkele mooie ereplaatsen bij elkaar rijden. Tussendoor mikt ze stiekem op een selectie om samen met de zus het wereldkampioenschap in het Nederlandse Papendal te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *