logo Casalina

KHC Leuven verdiende een puntje tegen medeleider Orée

KHC Leuven verdiende een puntje tegen medeleider Orée
KHC Leuven moet het onderspit delven tegen Orée

Aan de Hertogstraat in Heverlee stond de affiche van de speeldag gepland tussen ongeslagen leiders KHC Leuven en Royal Orée uit Sint-Pieters-Woluwe. De bezoekers haalden het uiteindelijk met 2-3 en scoorden net op momenten waar je net een treffer van de Leuvenaars had verwacht. In de slotminuut ging een poging op de gelijkmaker van Maraite net voorlangs, Orée slaakte een diepe zucht van opluchting.

Leuven opende met stevige druk op het Brusselse doel.

Vanneck stoorde goed en nam enkele verloren ballen in beslag. Hij etaleerde zijn techniek bij zijn diepe voorzetten op de aalsnelle Vila. Diezelfde Vila was er dichtbij toen hij alleen werd weggestuurd en bezoekende doelman Thieffry goed uitkwam en puik redde. Uiteindelijk was het slechts uitstel van executie. Opnieuw Vanneck vanaf de rechterflank schenkt Lautaro Diaz aan de eerste paal de bal. Hij wurmt rond de tiende minuut de bal binnen in de dichtste hoek, 1-0. Nadien bleef Leuven uitpakken. Pijlsnelle acties van Gougnard die soms zelfs vijf tegenspelers makkelijk voorbij ging, ontlokten bewonderende klanken bij de toeschouwers in het eerste kwart.

Lautaro Diaz opende zonet de score voor Leuven
Lautaro Diaz opende zonet de score voor Leuven
Waar de neutrale fan ergens een verdubbeling van de voorsprong verwachtte in het tweede kwart…

was het aan de overzijde waar Callioni en Clement op amper twee minuten tijd toesloegen. Vooral het tegendoelpunt van Clement was van straffe makelij. Op aangeven van Argentijns international Masso haalde Clement de bal uit de lucht en smashte deze tussen de benen van een puik keepende Carr in doel. Als een duivel uit een doosje kon Van Lembergen Willems de bal ontnemen. Hij ramde de bal met punch tegen de rechterpaal, de 2-2 hing aan een zijden draadje. Opnieuw was het Orée die Leuven aan de overzijde op het spreekwoordelijke deksel op de neus trakteerde via Domene. Ook Simar begon na een voorzichtige start enorm goed te draaien.

Callioni maakte al snel gelijk voor Orée
Callioni maakte al snel gelijk voor Orée
In de tweede helft begon Leuven te drukken.

Dat rendeerde snel via kapitein Santana die een bal op 23 meter, enigszins betwist door Orée, in de richting van Vila en Dekeyser expulseerde. De clubscorer kon van dichtbij binnen werken, 2-3 en nummer zes van het seizoen voor Dekeyser. Santana en Murray ondernamen nadien enkele doelpogingen. Nadien werd een doelpunt van Callioni op aangeven van Domene afgekeurd wegens gevaarlijk spel, bij Orée konden ze deze arbitraire beslissing met moeite geloven. Oréecoach De Greve kreeg een uitbrander na protest langs de lijn. Terug naar het veld. Na een 23-meterbal kwam de bal terecht bij Maraite die een schot afvuurde dat net naast ging. Dekeyser en Murray konden net niet afwerken aan de tweede paal, onmiddellijk daarna luidde het eindsignaal. Gejuich en gevloek vlogen op hetzelfde moment door de lucht.

Leuven moet vrijdagavond op bezoek bij de Waterloo Ducks. Leider Orée moet op zijn beurt de trip naar Ukkel maken om Racing te bekampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *