Mannen van KHC Leuven en Herakles Lier houden elkaar op gelijke hoogte

Vila (12) devieerde de bal in de handschoen van de bezoekende doelman Timmermans in de slotminuut

Thuisploeg KHC Leuven begon het beste aan de partij en zag dit gegeven kracht bijgezet door het openingsdoelpunt van Vila iets na het kwartier. In het tweede kwart ging het tempo naar omlaag en kantelde het voordeel naar de bezoekers, die vlotter diep konden spelen. Van Diest realiseerde de gelijkmaker, iets na het uur. Beide teams gingen er nog vol voor, maar het bleef bij een puntendeling.

Bij de bezoekers maakte meervoudig Belgian Lion Xavier Reckinger opnieuw zijn opwachting in het team. Zijn laatste optreden dateerde al van 2017, hij sprong in de bres om de ploeg te helpen daar ze met vele geblesseerden kampten. Leuven begon snedig met een aanval via rechts, de voorzet die bij de tweede paal terecht kwam speelde Murray net naast de paal. Gougnard probeerde zich enkele keren op kracht door te zetten, maar de laatste pass was vaak niet de goede. Dekeyser zette zich rond de tiende minuut centraal door en speelde af op Van Lembergen, hij miste de kans. Iets na het kwartier ging Vila op de linkerflank op wandel, hij dweilde vervolgens de achterlijn af en lobde vanuit een scherpe hoek fraai over de keeper heen. De bal tikte tegen de tweede paal en rolde binnen, 1-0.

Vila (centraal) opende de score

In het tweede kwart reageerde Herakles via Harte die zijn schot rechts in het zijnet zag verdwijnen. Daarna kregen de bezoekers enkele strafcorners, de laatste werd gemist door Haig. Op het half uur mikte bezoeker Donck vanaf links de bal op thuisdoelman Carr, in de herneming trof Keusters eveneens de reddende thuisgoalie aan. Aan de overzijde speelde Dekeyser Maraite aan die ter hoogte van de eerste paal overhoeks naar doel schoot. De bal vloog naast. We gingen rusten met een 1-0.

Leuvenaar Murray deed zijn duit in het zakje tegen een meerderheid aan bezoekers

Het tweede wedstrijdsdeel begon met hoge druk van Leuven, maar het was aan de overkant dat de kansen te noteren vielen. Op een strafcorner moest doelman Carr zijn beste kunnen laten zien, hij ranselde een schot van Puglisi uit de doelmond met zijn stick. De snelle Keusters brengt met zijn snelheid ook gevaar, vaak via de linkerzijde. Iets voor het uur probeerde Lier Leuven vast te zetten op eigen veld. Een Lierse strafcorner belandde in eerste instantie op doelman Carr, ook bij de rebound van de stick van Haig was hij bij de pinken. Na drie strafcorners van Herakles na een uurtje stond de gelijkmaker nog steeds niet op het scorebord. Enkele minuten later volgde een Leuvens samenspel tussen Murray en Dekeyser, deze laatste kon net niet succesvol afronden. Lier prikte tegen met een scherpe actie vanaf links, Van Diest klopte Carr met een bal in de linkerbovenhoek, 1-1.

Van Diest scoorde zonet de gelijkmaker

Met nog enkele minuten te gaan mikte bezoeker Donck de bal over. Leuvense kapitein Santana deponeerde een bal voor alles of niks bij Vila, hij devieerde deze met de rug naar doel. De bal belandde net op de handschoen van bezoekende doelwachter Timmermans die de meubelen redde. Leuven staat zo voorlopig vijfde in de ere-afdeling, Herakles negende.

Doelpunten: 16′ Vila (1-0), 64′ Van Diest (1-1)