logo Casalina

Vlaams-Brabanders munten uit in pech in de Superprestige van Merksplas

Vlaams-Brabanders munten uit in pech in de Superprestige van Merksplas
Jetze Van Campenhout betaalde leergeld in Merksplas Foto met dank aan Marnick Vankevelaer

De Superprestige in Merksplas was geen enorme meevaller voor de Vlaams-Brabanders. Het lijkt wel alsof ze op de hielen worden gezeten door de pechduivel. Ofwel werd er gevallen ofwel werd er minstens eens lek gereden, het is na al deze kommer en kwel in eerste instantie uitkijken naar de komende wereldbeker in Tabor van volgend weekend.

Het merendeel van de renners van het Leuvense Team Hens – Containers Maes kende geen meeval in deze Aardbeiencross.

Vincent Baestaens uit Tremelo kwam twee keer ten val, de eerste keer in de openingsronde toen hij als zesde doorkwam. Hij reed nagenoeg de tweede helft van de cross continu op de twaalfde positie, zonder uitzicht op meer. Zijn ploegmaat Daan Soete leek het beter te vergaan, hij werd echter opgehouden in de eerste ronde en kwam aan het begin van de tweede lus pas als zestiende door. Alsof het nog niet genoeg was reed hij nog eens lek waarna hij een sterke remonte realiseerde en negende werd op vijftig tellen van winnaar Vanthourenhout. Beiden mogen volgend weekend de openingsmanche van de wereldbeker gaan betwisten in het Tsjechische Tabor.

Kempenaar Tom Meeusen vertrok met de beste vijf en reed een aardig deel van de openingslus als derde. Na twintig minuten wedstrijd was het opeens op, hij voelde zich ook al niet topfit voor de wedstrijd. In de zevende ronde bevond hij zich rond de twintigste plaats en stapte af. Bertemse elite Lander Loockx reed een deftige wedstrijd maar kreeg in de voorlaatste ronde af te rekenen met kapotte body van het wiel. Hierdoor moest hij een flink eindje te voet afleggen, anders finishte hij tegen de top twintig aan in plaats van een 41ste plaats. Wilselse belofte Len Dejonghe startte op de zesde rij, na honderd meter haakten twee voorliggers in elkaar en gingen ze tegen de vlakte. Dejonghe vloog erover en zag zijn race dan al ten einde lopen. Eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos reed een deftige wedstrijd, maar betaalde leergeld. De snelle starter kon je in de uitslag terug vinden op de 55ste plaats.

Boortmeerbeekse belofte Jelle Camps kende in Merksplas een slechte dag, hij verliet voortijdig de cross. Baalse eerstejaarsbelofte Thibau Nys moest na de aanpassing van de UCI ranking nog een startrij naar achter en knokte zich goed naar voren. Ondanks twee lekke banden overschreed hij als 28ste de meet.

Bij de vrouwen kwam halve Tremelose en halve Nederlandse Annemarie Worst als vierde binnen op twintig tellen van winnares Brand. In het eerste crossgedeelte deed ze goed mee vooraan, maar dan zakte ze geleidelijk iets terug. Kumtichse belofte Kiona Crabbé finishte als 33ste in deze manche van de Superprestige. Haar start verliep allesbehalve goed, waardoor ze achteraan aan een inhaalrace kon beginnen. Ze moest wat in haar ritme komen om daarna op te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *