logo Casalina

FC Binkom zit op schema

FC Binkom zit op schema
De kern van derdeprovincialer FC Binkom van het voorbije seizoen

Derdeprovincialer FC Binkom ging de tweede coronabreak in met een tweede plaats in de tussenstand in de A-reeks. Dit realiseerden de groen-zwarten na een puike twaalf op vijftien, enkel op leider Bekkevoort gingen ze nipt de boot in. Door deze break recupereren ze ook geblesseerden, trainer Xavier Alliet is benieuwd naar wat de competitie nog zal brengen.

“We zijn op schema na een degelijke start en kijken terug op een goede periode. We verloren enkel bij leider Bekkevoort met 3-2, maar staan ondertussen nog maar op één punt van hen. We waren goed op dreef toen de tweede lockdown zijn intrede maakte”, opent de T1. “We speelden voor de competitie meer dan een handvol vriendschappelijke matchen en daarna onze vijf competitiematchen, dat was behoorlijk intensief. We lasten twee weken pauze in tot begin november door covid 19, we dachten daarna terug te beginnen trainen, maar dat liep helemaal anders uit. Nu zijn we nog even technisch werkloos en onze spelers houden hun conditie individueel op peil”, wist een tevreden oefenmeester. “Een voordeel aan deze periode is dat we onze geblesseerden recupereren, zoals voorspeler Thomas Onkelinx, die uitviel op Kortenaken. Hij had op amper twee wedstrijden tijd zeven keer raak getroffen, hem kunnen we zeker gebruiken.”

Er lijkt een korte voorbereiding aan te komen voor de eerste competitiematchen in januari.

“Eerlijk gezegd denk ik niet dat we opnieuw gaan beginnen spelen in januari. Ik denk dat de competitie zal herbeginnen in februari. Ik vermoed dat we de helft van de competitie zullen afwerken en dus maar een kleine tien à elf matchen zullen spelen. Het zal afwachten worden hoe mijn groep zal hernemen na enkele maanden noodgedwongen pauze. Hopelijk zetten we de competitie op dezelfde manier verder als we ze begonnen. Als we enkel nog de eerste competitiehelft spelen, heeft dat voordelen voor ons. We ontvangen alle sterke ploegen ontvangen, sinds ik hier trainer was verloren we thuis nog maar één keer, dat is hoopgevend. We hebben nog een lastige verplaatsing op de agenda, dat is naar Drieslinter. Dat is een team dat goed inkocht en de sterkste statistieken in de reeks kan voorleggen. Ze tellen een tien op twaalf en incasseerden nog maar één goal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *