logo Casalina

Hockeyclub Keerbergen Tigers opent nieuw veld

Hockeyclub Keerbergen Tigers opent nieuw veld

Hockeyclub Keerbergen Tigers opende voorbije vrijdagavond zijn vernieuwd hockeyveld met een mooie happening. Voorzitter Willem Van Leeuwen gaf zijn ambt door na ongeveer zeventien jaar aan Wim Van Winghe. Van Leeuwen beloofde wel dat hij na dit nieuwe veld ook zijn werk ging maken van een clubhuis. Om de avond sportief te bezegelen speelden mixed teams van de eerste vrouwen- en mannenploeg tegen elkaar.

Aan gegadigden en spelers was er geen tekort op deze feestelijke avond aan de sporthal van Keerbergen. Na een glaasje en een hapje namen beide voorzitters het woord.

“In de zomer van het seizoen 2003-2004 waren we van plan om met enkele ouders onze kinderen hockey te laten spelen. Gingen we ze naar Mechelen laten gaan? Neen, dat was te ver. Het ging Keerbergen worden. Ook over de clubnaam werd even getobd, gingen we voor de Dinousaurs? Neen, we werden de Keerbergen Tigers. Na een succesvolle zomer begonnen we met zeventig leden. In een ambitieus bestuur werd ik gebombardeerd tot voorzitter”, stak Van Leeuwen van wal.

“De club groeide gaandeweg en werd professioneler. Het was een leuke tijd, maar we beseften dat een kunstgrasveld er moest komen, die grastrainingen waren we beu. Jullie toonden allemaal flink wat geduld, maar het was de moeite waard. Nu dit grasveld er ligt, geef ik de fakkel door aan opvolger Wim Van Winghe. Ik wil wel nog de realisatie van het clubhuis als finaal project verwezenlijken”, wist de kersverse ex-voorzitter met Nederlandse roots.

Willem van Leeuwen (links) geeft het voorzitterschap door aan Wim Van Winghe.

“Ik ben vereerd om de club naar een volgend niveau te mogen tillen. We herbergen nu vijfhonderd leden, we hebben vandaag zeventig nieuwe inschrijvingen mogen ontvangen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk naar de 750 à 850 leden door te groeien. Hopelijk lukt dat, we zijn ook fier op het niveau waarop onze jeugdclubs spelen. Verder kan ik ook melden dat onze eerste vrouwenploeg voortaan op zondagmiddag 12 uur zal spelen en onze eerste mannenploeg die namiddag om 15 uur in actie zal komen. Hopelijk zal de sfeer dan enorm zijn.”

De Tigermannen en -vrouwen betreden het veld

De eerste vrouwen- en mannenteams speelden in gemengde teams tegen elkaar. De score werd geopend door de streepjes. Uitgerekend de dochter van de nieuwe voorzitter, Alexine Van Winghe opende de score. Op het einde van de avond waren uiteraard de Tigers de winnaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *