logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal is ambitieus

KFC Rapide Wezemaal is ambitieus

KFC Rapide Wezemaal kan je bekijken als slachtoffer van de coronacrisis. Immers op het moment dat de competitie werd stil gelegd stonden ze veertiende in hun reeks in tweede provinciale. Als slechtste veertiende over de reeksen in tweede heen bekeken, moesten ze dalen. Ze maken zich op voor een onverwacht jaartje in derde met nieuwe trainer Eddy Van Craen aan het stuur. Middenvelders Laurenz Pijls en Robbert Vanderheyden komen over van Sparta Haacht Statie en tonen zich ambitieus.

“Rapide Wezemaal was jammer genoeg de derde zakker in tweede provinciale bij het stoppen van de competitie door het coronavirus. Hierdoor zijn vele spelers vertrokken en hebben ze een totaal nieuwe ploeg samengesteld, gelukkig bleven er nog verschillenden de club trouw. De ploeg is een goede mix van ervaren krijgers en jong talent. In het begin was het nog eventjes zoeken, maar we hebben een goede voorbereiding achter de rug. Ook tijdens de periode dat het ernaar uit zag dat de competitie ging uitgesteld worden, hebben we duchtig verder getraind. Hierdoor zijn we momenteel conditioneel sterk bezig en is er veel loopvermogen in de ploeg aanwezig. Het is een gemotiveerde spelersgroep met veel ambitie en ondertussen begint iedereen elkaars kwaliteiten te kennen, waardoor we steeds beter als team steeds functioneren. De ambitie van dit jaar is om zeker top drie te spelen en liefst van al zelfs de promotie af te dwingen. Dit zodat Rapide Wezemaal weer in tweede provinciale kan spelen, waar de club uiteindelijk thuis hoort”, wist Pijls.

“We hebben een lange maar uiteindelijk goede voorbereiding gehad, waarbij we fysiek goed gewerkt hebben. Tijdens de eerste matchen en weken kon je merken dat de groep nieuw was, aangezien we nog nooit samen hadden gespeeld. Na enkele matchen komt het systeem, dat onze trainer wilt spelen, er met momenten zeer goed uit. We willen meedoen aan de kop van de competitie en zijn hiervoor op goede weg, vind ik. Dit kan je afleiden aan de resultaten en manier van spelen in de voorbereidingswedstrijden”, wist de blonde krachtige speler te vertellen. “Dit komt volgens mij omdat we een groep hebben met veel kwaliteit en spelers bezitten die mentaliteit en doorzettingsvermogen hebben. Een paar ervaren jongens kunnen voor de rust zorgen. Ik speelde vorig jaar bij Sparta, waar we voor het eerst in derde provinciale samen speelden. Daar wonnen we vaak wedstrijden op karakter en mentaliteit en ook dankzij de goede groep die er toen voor handen was. Dit is volgens mij ook van toepassing op mijn nieuwe club. Het is een groep die voor elkaar wilt vechten”, concludeert Vanderheyden.

Nieuwkomers: Jitse Seynaeve (KFC Diest), Bryan Torbeyns (Averbode-Okselaar), Michael Verheyden (Glabbeek), Lennert Vandewalle (KAC Betekom), Want Cornelis, Senne Aenspeck, Hugo Sartiaux en Arthur Valkenaers (allen Sportief Rotselaar), Sam Karim (KVC Kessel-Lo 2000), Bart Reynders (VK Linden), Matthias Deconinck (HO Veltem), Senne Van Dessel (FC Binkom), Robbert Vanderheyden en Laurenz Pijls (beiden Sparta Haacht Statie), Yorick Heeren (Meensel-Kiezegem), Jefke Laeveren (Budingen), Kamal Boujemaoui en Nick Van Belle (Kampenhout)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *