logo Casalina

Frans Claes mikt op derde Belgische driekleur

Frans Claes mikt op derde Belgische driekleur

Heverleese mountainbiker Frans Claes heeft weer een doel om naar uit te kijken. De organisatie en het gemeentebestuur van La Roche-en-Ardenne namen gelukkig de handschoen op om het Belgisch kampioenschap over de marathonafstand te organiseren op zaterdag 3 oktober. Hij gaat er op jacht naar zijn derde nationale titel.

“Ik ben sinds juni in Zwitserland bij mijn vriendin en mountainbikester Ariane Lüthi. Toen ik hier aankwam had ik mijn vriendin drie maanden niet gezien. Internationale relaties onderhouden lukt amper door corona.  Ze zijn hier wat flexibeler qua voorzorgsmaatregelen. Ik heb begin juli een driedaagse gereden en heb dan hard getraind voor de Swiss Epic. Jammer genoeg werd mijn duopartner Soren Nissen ziek en gaf hij op. Ik reed alleen verder, maar dat was dan buiten competitie. Dat was een tegenvaller, want ik had hele goede benen en dat was mentaal zwaar om te verteren. Ik was enkele dagen geleden in Italië voor de Kron Platz King marathonrace. We wilden gaan starten toen de wedstrijd werd afgelast door het noodweer, in het gebergte was er sprake van wegverzakkingen. Op vlak van sportieve uitdagingen heb ik nog niet veel geluk gekend de voorbije periode”, aldus de dertiger van het Square Group MTB Team. “Het was een zware periode, ik had nooit een idee hoe mijn kalender eruit zag. Je traint wel veel en lang, maar je kan je sponsors niets teruggeven tijdens wedstrijden.”

Oorspronkelijk ging de Belgische titelstrijd in Bouillon plaats vinden, ze haakten af door de coronadreiging. Zeer recentelijk raakte bekend dat La Roche het wel wou doen, Claes was hierover enorm tevreden.

“Het is goed nieuws dat het alsnog plaats zal vinden. Ik vind het fantastisch dat de organisatie en het gemeentebestuur in La Roche de uitdaging aangaan. Ik ben enorm gemotiveerd om mijn derde titel te pakken en met die mooie trui rond te rijden. Na titels in 2015 en 2016 wringt het wel dat ik nog geen derde Belgisch goud kon nemen. Ik reed internationaal wel op hoog niveau, maar op het BK greep ik naast de titel. Ik ben nu enorm gemotiveerd om me op dat doel te storten. Het heeft lang geduurd, die derde Belgische driekleur moet er begin oktober maar eindelijk eens komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *