logo Casalina

KHO Bierbeek flitst in het slotkwartier op en over Sporting Kampenhout

KHO Bierbeek flitst in het slotkwartier op en over Sporting Kampenhout
Bezoeker Brusk zet een versnelling in

KHO Bierbeek pakte zijn eerste driepunter van het seizoen op speeldag drie, dat gebeurde thuis tegen medepromotiekandidaat Sporting Kampenhout. In het slotkwartier stond het vizier van spits Benamar twee keer scherp en trof hij raak. Kampenhout toonde zich aan het begin van de tweede helft, maar er kwam niets uit voort. Het werd 2-0, dat betekent 4 op 9 voor de groen-witten, wie weet het begin van een raid naar de bovenste regionen. Kampenhout blijft verweesd en (doel)puntenloos achter.

In minuut zeven het eerste gevaar, Feyaerts richtte naar doel, keeper Billast pakte gevat. Bierbeek bleef pittige tempoversnellingen opleggen, onder andere met Dochez als aangever. Benamar bediende vanaf het centrum links Feyaerts die met een hard schot nipt voorlangs trapte. De tweede bal op het middenveld was voor het thuisteam, dit ondanks de vele moeite van bezoekend middenvelder Just Sakata. Ploegmaat Brusk poogde acties door te zetten, maar strandde voornamelijk in niemandsland.

Just Sakata was goed op het middenveld
Just Sakata was goed op het middenveld

Voor het thuisteam zocht Luyten de ruimtes en achteraan deed de jonge Vandrepol het zeer secuur. We gingen rusten bij een 0-0.

In de tweede helft liet Kampenhout een ander spelbeeld zien. Roekens ging op rechts door en kon zich eens van bewaker Vandrepol ontdoen. Hij ging op doel door maar doelman Vanhoyland mengde zich goed. Enkele minuten later ging Brusk goed op rechts door, hij slalomde voorbij twee tegenstrevers, maar liep zich vast in het strafschopgebied. Bezoeker Put liep even later rechts iedereen voorbij, zijn scherpe voorzet vond geen bestemming. Op minuut zeventig knalde Alves eens op Bierbeeks doel, een score bracht het niet met zich mee.

Na een mooi opgebouwde aanval van onder andere Dochez kon Benamar in doel besluiten, de ban was gebroken. Kampenhout haastte zich met onder andere Brusk, de ingevallen Azdad en Roekens naar vijandig doel, maar raakten er niet door. Bij een tegenstoot kon Billast aan de overzijde de 2-0 voorkomen door een schot van Benamar te redden, het was slechts uitstel. Iets later was het opnieuw prijs, 2-0. Bierbeekcoach Tino Crabbé slaakte een zucht van opluchting.

Doelpunten: 79′ en 86′ Benamar (1-0 en 2-0).

KHO Bierbeek viert zijn zege
KHO Bierbeek viert zijn zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *