logo Casalina

Thomas Vuerinckx kaapt vijfde seizoenszege weg in halve thuiskoers in Nieuwrode

Thomas Vuerinckx kaapt vijfde seizoenszege weg in halve thuiskoers in Nieuwrode
Vlnr tweede Stan Craps, winnaar Vuerinckx en derde Yarno Heymans in Nieuwrode

Junior Thomas Vuerinckx uit Aarschot was aan zet in het eigen Nieuwrode, waarvan hij afkomstig is. Een onweer zorgde voor uitstel maar niet voor afstel in Nieuwrode. Ondanks een zware omloop met daarop onder andere de beklimming van het Rot en verschillende uitvalspogingen werd er in de massaspurt om de zege getwist. Vuerinckx was de snelste voor Stan Craps uit Loonbeek en Yarno Heymans uit Pepingse deelgemeente Heikruis.

Het organiserende Wielervrienden Nieuwrode zagen 52 deelnemers opdagen.

Door het onweer werd de wedstrijd pas om 15.15 uur in plaats van 15 uur op gang geschoten. Er werd wel een ronde afgedaan. De renners moesten dus acht in plaats van negen lussen van 10,3 kilometer afleggen, goed voor in totaal bijna 83 wedstrijdkilometers. Thuisrenner Milan Nijs kreeg het rugnummer 1 toebedeeld, het legde de tiener van het Maes CT Glabbeek geen windeieren. Hij plaatste zich uiteindelijk als achtste.

Mooi weer of niet, de juniorenkoers in Nieuwrode ging door
Mooi weer of niet, de juniorenkoers in Nieuwrode ging door

Tijdens de eerste doortocht komende van de beklimming ’t Rot vonden er verschillende schuivers plaats, zonder al te veel erg.

Het wegdek was spekglad geworden door de combinatie van de regenval en de witte belijningen op het wegdek. Omroeper van dienst, Sport Omroep, heeft de renners aangemaand om geen onnodige risico’s te nemen en zo geschiedde.

In de tweede ronde volgde de eerste speldenprik door Guillaume Daix uit het Luikse Héron. Meer dan tien tellen kreeg hij niet, bij het uitrijden in de richting van Wezemaal was alles terug te samen. In de vierde lus reed Fabian Sprimont uit Landen met zeven tellen bonus op Thibo Maertens uit het Oost-Vlaamse Gontrode. Het peloton liet niet begaan en greep beiden terug bij de lurven.

In ronde zeven viel andermaal een aanval te noteren. Nu waren het andermaal Daix en Stan Craps die maximaal tien seconden grepen op de grote groep. Bij het uitrijden van Nieuwrode volgde andermaal de hergroepering. In de slotronde speelde nog één renner alles of niets, Lucas Van Gils uit Antwerpse Weelde had even goede papieren. Hij liep bijna twintig tellen uit. Het peloton ging in de laatste kilometers van de wedstrijd tot het gaatje en alles kwam terug te samen. Een ruim opgekomen publiek aan de aankomst maakte zich klaar voor de massaspurt.

Het publiek stond paraat voor de massasprint in Nieuwrode
Het publiek stond paraat voor de massasprint in Nieuwrode

Vuerinckx haalde het voor Craps en Heymans. Jop Vandevin uit Lovenjoel belandde als vierde net naast het podium. Vlaams-Brabander Milan Driesen uit Hoegaarden pikte de laatste plaats in de top tien in.

Onderweg had veldrijder Willem Janssens uit Noorderwijk het meeste punten voor de bergprijs gesprokkeld, hij mocht deze de zijne heten.

Zijn volgende opdracht is de driedaagse van Vermarc Sport voor de junioren die er over enkele dagen aankomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *