logo Casalina

Er kwamen eens twee wielrenners een vegan frituur binnen…

Er kwamen eens twee wielrenners een vegan frituur binnen…
Platteeuw en Galicia in hun Pepas Frituur

Seppe Galicia (24) uit Tremelo en Robbe Platteeuw (24) uit Meerbeek begonnen recent een frituur in de Leuvense Naamsestraat. Niet de eerste de beste frituur maar de Pepas Frituur, de eerste veganistische frituur van het land. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom niet vegetarisch maar onmiddellijk hardcore gaan met een vegan frituur?

Beiden kennen elkaar vanuit hun tienerjaren toen ze bij Vive le Vélo uit Diegem koersten op de weg.

“Ik rijd nog heel graag met de fiets en ben nog vast lid van ons trainingsgroepje, de Sunday Grupetto. Effectief een rugnummer opspelden in koers zit er wel niet meer in. Ik ben liever succesvol met mijn eigen zaak dan dat ik ereplaatsen vergaar bij nevenbonden of bij Wielerbond Vlaanderen. De drempel om te koersen is veel te hoog, als je ook de gemiddelde snelheden bekijkt, ruim boven de veertig kilometer per uur tegen vele ex-profs… Gelukkig broedde ik al een jaar of drie op een plan omtrent een handelszaak. Toen ik vorig jaar afstudeerde, was dat een ideaal begin. Op sportief vlak sluit ik in de toekomst gravelraces of een triatlon niet uit”, steekt Galicia van wal.

Meer dan een klein succes zo bleek, behalve frietjes staan er 37 vegan snacks op de kaart, aan verscheidenheid geen gebrek.

“Na gesprekken met een neef en nicht die veganistisch restaurant Lento in Hasselt en in Antwerpen uitbaten waren we ten volle overtuigd van het veganprincipe. Robbe en ik werkten al eerder in een frituur. We kozen voor een stad, bij een internationaler en jong publiek, zou dit concept wel moeten werken. We vrezen dat dit in een dorp niet het geval zou zijn. We zijn bewust open tot 22 uur ’s avonds, we willen het menselijk houden en de zatlappen op afstand houden.”

Pepas in Leuven is de eerste vegan frituur van België

“Onze zaak is uniek in België, we zijn de eersten die hiermee aan zet zijn. We zijn wel aan half jaar in de weer geweest om onze menukaart samen te stellen. Tijdens de openingsweek hadden we nog geen zitplaatsen, dat is ondertussen in orde en sindsdien is het “vollen bak”. Ons interieur spreekt ook aan om binnen te komen zitten. Het is ergens hip en catchy voor een typische Belgische frituur, ergens wel een beetje een stijlbreuk”, gaf Galicia weer. “We hebben flink wat ambitie, we zijn hier nu goed begonnen, het was een aangenaam begin. Als alles goed evolueert zouden we graag op termijn in enkele grote steden een Pepas Frituur hebben”, besluit Platteeuw enthousiast.

Ondergetekende verorberde er een groot pakje friet met pickles, een smaakvolle en knapperige kaaskroket en chicken pops, heerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *