logo Casalina

Dertienjarige aspirante Amelie Thomeer in haar sas op de Balenberg

Dertienjarige aspirante Amelie Thomeer in haar sas op de Balenberg
Vlnr supporter Siebe, mama Pia, Amelie en broer Lucas

Dertienjarige aspirante Amelie Thomeer uit Tielt-Winge reed vorig jaar haar allereerste veldrit op en rond de mythische Balenberg en kwam dit jaar terug. De tiener van de AA Drink – Young Lions kwam, zag af, finishte en klopte nog net een mannelijke concurrent om de 37ste plaats overall. Bij de meisjes was ze overall vierde.

Amelie reed vorig jaar in Baal haar allereerste veldrit nadat ze de smaak te pakken had gekregen op de Girls Week op de Sven Nys Academy.

“Ik kreeg hier vorig seizoen de smaak te pakken. Ook deze zomer deed ik mee aan de Girls Week hier op de Balenberg. Het was hier mijn eerste wedstrijd van het seizoen, ik startte ongeveer op de derde rij. Het was lastig bovenaan, dat was puffen. Gelukkig had ik nog genoeg energie om er een spurtje uit te persen aan de finishzone. Het was een leuke wedstrijd. Ik combineer voorlopig het fietsen op de weg met het veldrijden, dat lijkt me leuk”, wist Amelie die met haar oudere broer Lucas traint in en rond Tielt-Winge. Lucas zorgt er ook voor dat al haar materiaal in orde staat. Buiten mama Pia is supporter Siebe ook vaak op post langs de kant.

De Hagelandse hoopt om, in tegenstelling tot vorig seizoen, nog veel te kunnen crossen deze winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *