logo Casalina

Bert De Wit wint thuisrace en pakt provinciale burgemeesterstitel in het veld

Bert De Wit wint thuisrace en pakt provinciale burgemeesterstitel in het veld
De Wit legt zijn schepen Eraly er nog even op voor de meet op de Balenberg

Op de Balenberg in Tremelose deelgemeente Baal stond buiten het Belgisch kampioenschap in het veld voor politici ook de provinciale veldrittitel voor de burgemeesters op het spel. Er waren zes starters daarbij enkel Tremelose burgemeester Bert De Wit en zijn Kampenhoutse collega Kris Leaerts uit Kampenhout. Collega uit Begijnendijk Bert Ceulemans (Samen) was aanwezig, maar verkoos om droog te blijven.

Tijdens de opwarming poogde Tremelose schepen van sport Bertrand Eraly indruk te maken, dat lukte tot hij stevig onderuit ging in de modder. Daarbuiten kwamen ook nog Kampenhoutse schepen Stefan Imbrechts, schepen uit Tielt-Winge Jan Loddewyckx en schepen Pieter Busselot uit Halle aan de start. Alle deelnemers deelden dezelfde politieke oranje kleur overigens. De zes gingen pittig van start, al snel werd het duidelijk dat het om de dagzege tussen De Wit en een goed gestarte Imbrechts ging gaan.

Onderweg claimde Eraly te kampen met kettingproblemen. Voorts werd er door het gure weer eveneens besloten om niet vijf maar drie lussen van 650 meter af te leggen. In de laatste hectometers zag De Wit zijn schepen Eraly opdoemen en in de slotbocht dubbelde hij hem nog net. Dat belooft voor de komende werkdag… De Wit won voor Imbrechts en Loddewyckx.

Alle deelnemers van het PK op het podium op de Balenberg in Baal
Alle deelnemers van het PK op het podium op de Balenberg in Baal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *