Zaterdagreserven Lozenhoek Keerbergen verstevigen leiding na zege in topper tegen KFC Herent

De zaterdagreserven van NV Lozenhoek Keerbergen (l) hielden de punten thuis tegen KFC Herent

Voor dit duel deelden beide teams, thuisploeg Lozenhoek Keerbergen en KFC Herent, bij de zaterdagreserven samen de leiding met Sparta Haacht Statie. Alhoewel deze laatsten hadden nog een wedstrijd te goed. Na een spannende eerste helft stond het bij rusten 2-1, in de tweede helft lieten de zwart-gelen de score oplopen.

Net voor minuut tien de eerste gevaarlijke aanval, deze was afkomstig van de thuisploeg. Na een collectieve aanval over rechts, vloog de bal naar de andere flank. De voorzet bereikte Brooks die aan de tweede paal binnentikte, 1-0. Meteen het einde van de studieronde. In de 22ste minuut kopte bezoeker Lungeli de bal door naar Standaert. Deze mikte naar de linkerhoek, Lozenhoekkeeper Vermeylen zweefde hem uit doel. Kort daarna was het toch prijs voor Herent. Vanaf de rechterflank trapte Standaert vanaf vijfentwintig meter een weergaloze bal. Hij verdween in de verste hoek in de netten, 1-1!

Bezoeker Standaert scoorde zonet de 1-1

Iets na het half uur kopt Brooks een corner vanaf links onhoudbaar binnen, 2-1. Sterk van Brooks die zijn eerste volledige match van het seizoen speelde. Van Soest en Standaert dreigen, maar kwamen niet tot doelpunten voor de geel-blauwen. Het opvallendste moment voor de rust was een tackelende thuisspeler Wouters die buiten de lijnen met zijn rug tegen een omheining knalde. Als bij wonder liep hij geen blessure op.

Brooks (derde van links) scoorde op corner de 2-1

De tweede helft verliep evenwichtig. Exact op het uur ging Standaert rechts door. Iedereen verwachtte een voorzet, maar hij mikte naar de eerste paal waar Vermeylen lag. Vermeylen wou snel de bal naar voren krijgen, maar schotelde bezoeker Lungeli ei zo na een kans voor. De thuisdoelman kon nog redden. Terwijl het spel iets bitsiger werd liep Keerbergen nog uit via twee doelpunten van Verhoeven. De 3-1 was wel ietwat twijfelachtig wegens buitenspel.

Doelpunten: 9′ Brooks (1-0), 26′ Standaert (1-1), 33′ Brooks (2-1), 68′ en 84′ Verhoeven (3-1 en 4-1)