logo Casalina

Junior Ferre Urkens droomt van podiumplaats in Leuvense Soudalcross

Junior Ferre Urkens droomt van podiumplaats in Leuvense Soudalcross
Ferre Urkens op het tweede podiumtrapje in Frankrijk

Eerstejaarsjunior Ferre Urkens uit Gierle deed het de voorbije week meer dan behoorlijk met twee tweede plaatsen. Hij behaalde deze respectievelijk in de OxyClean Challengemanche in Rijkevorsel en voorbije donderdag in het Franse Lutterbach, nabij de grens met Zwitserland. De tiener van de jeugd van Team Deschacht – Hens – Containers Maes richt vandaag zijn pijlen op de Leuvense Soudalcross.

“Sinds het begin van het seizoen werden mijn resultaten stelselmatig beter, maar het gevoel is nog steeds niet top. Een hardnekkige verkoudheid belet dat voorlopig. In die twee crossen waarin ik tweede werd, daar bestond de mogelijkheid om te winnen. Dat op voorwaarde dat ik het anders had gespeeld. Het was niet slecht, ik was tevreden met die prestaties, maar het kan nog steeds beter”, wist de leergierige tiener die tot begin 2022 geparkeerd staat onder een licentie van de Koninklijke Stoempersclub Leuven, daarna sluit hij aan bij het UCI-team van Team Deschacht – Hens – Containers Maes.

Urkens en zijn gezelschap daalden vrijdagnamiddag neer in de buurt van de Heverleese cross met hun camper.

“Zo ben ik al voor dag en dauw ter plaatse aanwezig. Het is voor onze ploeg een thuiswedstrijd. Ik wil er eens van profiteren dat “de beteren” massaal aanwezig zijn op de wereldbeker in Tabor de dag nadien. Dit is de mogelijkheid bij uitstek om in de prijzen te rijden op een televisiecross. Ik zou graag top vijf willen, het podium zou nog mooier zijn. Ik ga er een extra tandje groter rijden zodat de ploeg tevreden is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *