Weeral de boot in door Booten

Arno Booten (geel) eist de bal op

FC Tildonk won na vorig jaar ook dit seizoen thuis de derby tegen aartsrivaal Sparta Haacht Statie, het werd finaal 4-0. Waar thuisspits Arno Booten vorig jaar goed was voor een goal, een uitgelokte penalty en een assist, tekende hij nu voor drie doelpunten.

Voor de thuisploeg verliep alles goed, zeker toen Haacht Statie bij 2-0 met tien kwam te staan na een rode kaart.

“Als ploeg draaiden we super en waren we extra gemotiveerd voor deze derby. Ik had ook het geluk om me enkele keren aan het einde van de aanval te bevinden”, steekt de matchwinnaar van FC Tildonk van wal. “We hadden vanaf het begin tot tien minuten voor rusten gaan het overwicht. Het had al 3-0 kunnen zijn, maar we sprongen te kwistig om met onze kansen. In de loop van de laatste tien minuten van de eerste helft kwamen ze er een beetje uit met stilstaande fases, Delise bracht op die manier gevaar. In de tweede helft zetten we vanaf het begin opnieuw goede druk en dan hebben we wel beter onze kansen afgemaakt. We wonnen bijna elk duel en gebruikten in aanvallend opzicht de ruimtes goed zodat ze geen oplossingen meer vonden. Ik denk dat het resultaat niet overdreven was, maar Sparta Haacht leek me niet in hun normale doen”, wist Booten die nu aan drie doelpunten zit . Hij wil er volgende zaterdagavond tijdens de verplaatsing op Boutersem United minstens eentje aan dat totaal toevoegen.