logo Casalina

Vrouwen KFC Herent wuiven trainer David Fleurman uit met zege

Vrouwen KFC Herent wuiven trainer David Fleurman uit met zege
De meiden van KFC Herent wuiven trainer Fleurman uit met een zege
Provinciegenoten KFC Herent en KV Kester-Gooik, beiden promoveerden vorig seizoen uit eerste provinciale, stonden aan De Kempen tegenover elkaar in tweede interprovinciale. Vorig seizoen werd het nog 2-1 voor de geelhemden, ook nu bleef de zege thuis, het werd en bleef 1-0. Het was eveneens de slotmatch voor thuiscoach David Fleurman. Na meer dan zeven jaar dienst en enkele kampioenentitels nam hij afscheid van zijn team.
Bij het thuisteam ontbraken Fiona Dehon (scheurtje in de hamstring), Jelena Valvekens (ziek), Plamedi Bitenga (voet) of Hannelore Heyligen (knie).
In de openingshelft speelde Kester-Gooik compact en gedisciplineerd. Na vijf minuten volgde de eerste kans voor Hanne Declercq, ze mikte net naast. Op het kwartier andermaal Declercq, ze mikte de wenkende mogelijkheid op goalie Reichert. De bezoekende zwart-blauwen mikte op de lange ballen en op hun snelle vleugelspits Sien Vannimmen, helaas zonder succes. Voor het thuisteam miste Delang op het half uur net naast.
Beide teams gingen de rust in met 0-0.

Herent bleef dominant; Kester-Gooik speelde nog altijd met inzet en discipline. In minuut 62 een actie van Declercq op de rechterkant. Ze werd neergehaald door Laura Vanbosterhaut in de rechthoek, zo oordeelde de ref. Jana Janssens scoorde de opener vanaf de stip, 1-0! In minuut 73 werd een afstandschot Lara Rosseel gepareerd door Yana Reichert. In de laatste tien minuten was het spel iets meer in evenwicht, zonder gevaar voor de thuisploeg.Doelpunt: 62′ Janssens (1-0 strafschop).

De heenronde is voorbij en die brengt een derde positie en 24 punten op 33 voor de gepromoveerde Herentsen. Gezien het vertrek van coach Fleurman zoeken de Herentsen een nieuwe trainer, geïnteresseerden kunnen zich melden via vacature_dames@kfcherent.be Kester-Gooik staat in deze reeks achtste met tien éénheden.

Tekst en beeld: Benoit D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *