Leider KFC Herent loopt uit op tweede KV Kester-Gooik na nipte thuiszege

Leider KFC Herent (l) won de topper in eerste provinciale tegen tweede Kester-Gooik

Alle doelpunten in deze clash tussen KFC Herent en KV Kester-Gooik vielen in de openingshelft, aan de rust stond het 2-1 voor geel-blauw. Aan sfeer en toeschouwers geen gebrek, aan graden boven het nulpunt des te meer. Beide teams kozen voor de aanval en het aantal snelle overschakelingen lag hoog, de score had hoger kunnen oplopen maar beide doelvrouwen voorkwamen dat. In de tweede helft ging het tempo er wat uit, maar bleef het spannend.

Een deel van de jonge Herentse supporters
Ook uit Gooik was er jonge vocale steun mee

Uit het Gooikse waren de fans met een heuse bus afgezakt voor deze topper, ook de Herentse jeugd liet zich niet onbetuigd en was goed aanwezig. De U17 van trainer Izzy Bouchmal waren eveneens massaal aanwezig, af en toe brachten ze een geel-blauw rookgordijn en aanmoedigingen met zich mee, thuisspits Plamedi kan ervan meespreken.

De Herentse U17 stonden ook paraat

Bij Herent werd gekozen voor de snelheid van Plamedi, bij Gooik wilden ze snel voetballend opbouwen.

In minuut drie kwam bezoekster Lissens links vooraan piepen, haar scherpe voorzet waaide voorbij iedereen. Bij KV stond verdedigster Vanbosterhaut paraat voor voorzetten, meestal vanaf links. De rijzige Ghillebaert moest gevaar bij stilstaande fases brengen. Kapitein Godart zocht de ruimte met enkele rake dieptepassen. Bij het thuisteam stonden de snelle Valvekens en Declercq klaar om de stroomversnellingen naar voren uit te rollen. Op het kwartier poogden Declercq en Plamedi de Gooikverdediging op te rollen. Beiden gingen onderuit, de ref gaf een uittrap. Iets voor de twintigste minuut bracht een corner voor de Herentsen met zich mee. Doorheen het geharrewar kon Valvekens binnentikken, 1-0. Aan de overzijde de reactie, Lissens kon net niet koppen na een puike voorzet van Vanbosterhaut. Bij een volgende stilstaande fase in de vorm van een corner vanaf rechts kon Glorieus wel afmaken, 1-1.

Glorieus (centraal in de hoop) ontvangt felicitaties voor haar 1-1

In minuut 36 mikte thuisspeelster vanaf links haar corner zowaar op de linkerkruising, bezoekende goalie Malfroidt had flink wat moeite om die weg te krijgen.

De bal op de kruising van De Kort

Amper twee minuten later rolde Plamedi de rechterflank op en zette ze voor. De bal belandde centraal in het strafschopgebied, waar Voets stond te wachten. Haar schot vloog over. Bijna op slag van rust werd Declercq diep gestuurd en omspeelde ze Malfroidt, 2-1.

Declercq werkte de bal net in de rechterhoek voor de 2-1

Na de rust was het even wachten op echte kansen.

Bezoekende kapitein Godart nam het voortouw en trapte een kans over. Enkele momenten later begon een Herentse aanval bij een hakje van Voets, die eindigde bij Van Looveren. Zij poogde Malfroidt in de kleine hoek te verschalken, maar kende geen succes. Het spel bleef op en neer kabbelen maar er kwam minder gevaar uit voort. Rond minuut 75 kon Gooikse Vannimmen tussen de Herentse mazen van het net glippen, doelvrouw Sinnaeve was er net op tijd bij. Gooik poogde op aanraden van trainer Loose snel om te schakelen, de ruimte tussen de linies was echter soms te groot. Met nog tien minuten in petto kwam er een Pajotse voorzet vanaf de linkerflank, invalster Jacobs parkeerde de bal overhoeks naast doel.

Godart toonde zich gevaarlijk voor Kester-Gooik

Beide teams waren naarstig op zoek naar een doelpunt.

Nadat ze een schot afweerde met de voet werd jonge thuisspeelster Vanvlasselaer van het veld gedragen. In minuut 88 veroverde Van Looveren de bal op het middenveld. Haar schot schampte af en kwam bij Plamedi terecht die deze wenkende kans aan de eerste paal niet voorbij doelwachtsters Malfroidt kreeg. Exact een minuut later dwong Godart keeper Sinnaeve nog tot een enorme redding. Ze trapte vanaf vijf meter buiten het strafschopgebied naar de linkeronderhoek, Sinnaeve werkte in corner. Daar bleef het bij.

Doelpunten: 18′ Valvekens (1-0), 35′ Glorieus (1-1), 43 Declercq (2-1).