logo Casalina

Voetbalsprokkels op 4 december

Voetbalsprokkels op 4 december
Boutersem United anno 2023-2024

In deze winterse editie van de voetbalsprokkels gaat de aandacht uit naar twee eersteprovincialers, vier tweedeprovincialers én derdeprovincialers en twee vierdeprovincialers. In totaal dus twaalf ploegen, mogelijk komen er nog bij in de loop van deze maandag…

Eerste provinciale
KFC Herent
Herent miste de voorbije periode op het hoogtepunt tien spelers. Doelman Lucas Devos, die recent met een late penaltysave nog een punt had gered tegen Linden, was de laatste additie in de lappenmand. Bij het vieren na de strafschopredding kwam zijn voet tegen een doelpaal terecht. Na onderzoek bleek dat hij een breuk opliep in deze voet.Ten vroegste na de winterstop komt hij weer in actie.

Sportief Rotselaar
Zeven wedstrijden ongeslagen, samen met Elewijt op kop in de tweede periodestand, 19 op 21 en nu zelfs opgerukt naar de top drie. Sportief Rotselaar doet het als promovendus prima in eerste provinciale en houdt in het beste geval zelfs al rekening met een eventuele nieuwe promotie. “Als we een licentie voor nationale kunnen aanvragen, daar gaan we op voorhand zeker geen neen op zeggen”, klonk het.

Tweede provinciale
VK Holsbeek
Timo Verbinnen uit Herent werd net 29, maar echt vieren kon hij niet doen. De aanvallende middenvelder heeft al een lijdensweg van tien maanden achter de rug door een zware blessure aan de rechterknie. Hij liep dit in februari 2023 op, toen nog bij KCVV Elewijt. Bijna een jaar later ziet het er nog altijd niet naar uit dat hij binnenkort zijn terugkeer zal maken. Verbinnen sloot zich dit seizoen aan bij tweedeprovincialer VK Holsbeek, maar zijn debuut laat nog lang op zich wachten. Hij moet enkele weken naar de kinesist, dient er zich geen beterschap aan dan volgt een operatie.

SK Nossegem
Kapitein en verdediger Robbe De Backer (scheur enkelligamenten) viel tegen Houtem-Oplinter iets voor het halfuur uit. De ernst van zijn blessure was nog niet bekend. Rechtsachter Cedric Gyssels (spierscheur hamstrings) is ook nog even out. Middenvelder Maarten Van der Burgt kwam na een aanslepende voetblessure onlangs terug.

FC Melsbroek
Geen Melsbroek – Houtem-Oplinter voorbije zondag in tweede provinciale B. De thuisploeg gaf met 0-5-forfait, zodat de paarshemden zonder te voetballen de drie punten op zak staken. “We zitten met te veel afwezigen”, klonk het bij het thuisteam.

Rapide Wezemaal
Coach Eddy Van Craen heeft bijgetekend voor drie seizoenen aan de Vleugtweg. Ter verduidelijking: die drie jaar gaan in na dit seizoen. Ook trainer van het B-team Denis Bosny tekende voor dezelfde termijn bij. Middenvelder Brent Vander Elst heeft samen met aanvaller Michael Verheyden voor volgend seizoen bijgetekend. De gesprekken met de andere sterkhouders lopen en gaan de goede richting uit. Er zou ook sprake zijn van weinig vertrekkers.

De nieuwkomers bij KFC Rapide Wezemaal 2023-2024
De nieuwkomers bij KFC Rapide Wezemaal 2023-2024

Derde provinciale
Geetbets en KDN.United
De partij tussen FC Geetbets en KDN United werd na ongeveer 25 minuten stilgelegd omdat de vele sneeuwval volgens de ref verder spelen onmogelijk maakte. Nochtans had het thuisteam een gele bal voorzien en alle lijnen vrijgemaakt, het mocht niet baten. Het duel zal later moeten herspeeld worden.

Boutersem United
Na dit seizoen scheiden de wegen van T1 Karsten Froment en de groenen. Nochtans dingt Froment nog mee voor de titel. Voorbije weekend speelden ze 1-1 gelijk op De Vliegende Zwaluwen Glabbeek terwijl leider Tielt-Winge 3000 in eigen huis onderuit ging tegen FC Binkom met 1-2. Boutersem volgt op amper vier punten van de rood-groenen.

KFC Baal
Leider FC Moorsel ontving op speeldag 14 rode lantaarn Baal. Dat leek een makkelijke thuiszege te worden, op papier alleszins, maar het draaide toch eventjes anders uit. Bij de bezoekers raakten ze aan amper dertien spelers, waaronder trainers Sven Vandeput (44) en Wouter Van der Mieren (34) noodgedwongen aan de bak moesten. Vandeput speelde 68 minuten in de verdediging, Van der Mieren viel een kleine twintig minuten in.

Vierde provinciale
RWL Sport B en Tielt-Winge B
Bij RWL Sport B keken ze reikhalzend uit naar de derby thuis tegen naaste buur Tielt-Winge 3000 B. Zeker omdat ze in goede vorm waren en de vooraf ongeslagen leider Plenke konden kloppen. De rood-groengetinte buren kregen echter onvoldoende spelers opgetrommeld om de wedstrijd te kunnen spelen. Gevolg: een 5-0-forfaitscore en de drie punten voor het thuisteam.

Zelf in het bezit van sportief nieuws? Het melden via info@regiosport.be is altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *