Vliegende Zwaluwen Glabbeek komen boven water tegen KDN United

Derdeprovincialer Vliegende Zwaluwen uit Glabbeek

De Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek verrasten thuis derde in de stand KDN United, de bezoekers waren aan een enorm goede reeks bezig maar zagen die net voor de winterse competitiestop onderbroken. Na de zure en onverwachte nederlaag bij de Rode Duivels Zoutleeuw had Glabbeektrainer Peeters zijn zwaluwen met goed resultaat, op scherp gesteld.

KDN miste de geschorsten Geerts en D’hoore. Het veld lag er zwaar bij na de voorafgaandelijke wedstrijd van het B-elftal.

KDN kende een droomstart. Mooi samenspel bracht de bal in minuut acht bij Jente Wouters op rechts. Hij schakelde zijn tegenstander uit en leverde een strakke voorzet af. De inlopende Maxime Stiennon was sneller op de bal dan Geens en kopte onhoudbaar binnen in de verste hoek, 0-1!. Op het kwartier mikte Vaes naar de winkelhaak, Glabbeekdoelman Pellegrini tikte over. KDN bleef drukken maar dat leverde geen concrete doelkansen op. Na twintig minuten ging de KDN-storm liggen en herstelde Glabbeek het evenwicht.

Glabbeek zocht met lange ballen de weg naar doel.

Jeroen Jeanpierre nam niet deel aan dit gevechtsvoetbal maar liet zich slim terugzakken om de afvallende ballen in ontvangst te nemen. Hij werd zo het beginpunt van de gevaarlijkste aanvallen van Glabbeek. In minuut 28 bracht een duwfout Jeanpierre op rechts een vrije trap. Met een slimme loopbeweging kwam Veulemans aan de bal om de 1-1 koelbloedig achter doelman Niclaes te leggen. Op het half uur besloot nogmaals Veulemans op de paal. Af en toe kon KDN nog eens uitvoetballen zonder gevaar te scheppen en prees zich gelukkig om de rust met een 1-1 aan te gaan.

In de tweede helft kwam KDN niet tot hun combinatievoetbal door het zware veld en de opzittende zwaluwen.

Het werd er niet beter op voor KDN toen Glabbeek op het uur op voorsprong kwam via de uitgekookte Veulemans. Met centraal verdediger Tanguy Stiennon in zijn buurt punterde hij met zijn schoentip de bal voorbij de overhaast uitgelopen Niclaes in het lege doel. KDN was nu verplicht om te komen, maar ging te gemakkelijk mee in het gevechtsvoetbal van het fysiek sterkere Glabbeek. Ze bleven relatief makkelijk overeind en wonnen, ze duiken zo de competitiestop in als gedeelde vijfde. KDN United blijft derde maar ziet leider RWL Sport uitlopen.

Doelpunten: 8’ Stiennon (0-1), 25’ en 60’ Veulemans (1-1 en 2-1)