logo Casalina

Ferre Geeraerts bekomt van boosterprik om er daarna weer tegenaan te gaan

Ferre Geeraerts bekomt van boosterprik om er daarna weer tegenaan te gaan
Ferre Geeraerts rekent op flink wat fans in Baal

Na zijn boostershot “genoot” eerstejaarsbelofte Ferre Geeraerts uit Baal van enkele dagen competitieve rust in het veld. De tiener van het YCT Demer en Dijle is zich momenteel mentaal en fysiek aan het opladen voor de mooie crossen die er nog aankomen in de eindejaarsperiode en zijn tweede deel van de cyclocrosswinter.

“Ik was niet ziek door die boostershot, maar had die dagen rust nodig om aan mijn tweede deel van het seizoen te beginnen. Na dat vaccin had ik wat last van slechte benen, maar nu ben ik terug in orde”, opende Geeraerts.

Als eerstejaarsbelofte heeft hij het niet onder de markt.

“Het seizoen verloopt wel goed, het gaat soms wat minder soms wat beter. Het tempo ligt sowieso hoger en omdat ik als junior niet veel heb kunnen crossen is dit toch wel wennen. Voor de jeugd lag door de coronamaatregelen vorig seizoen onze competitie stil. Als er voorts een parcours naar mijn kunnen is, kan ik wel goede uitslag rijden. Dat was het geval in de Challenge Henri Hensberg in Flémalle in het Luikse. Ik werd daar vijfde te midden van een sterk deelnmersveld. Ik reed ook nog twee crossen in Frankrijk puur voor de ervaring. In Troyes stonden er 160 aan de start bij de profs, ik mocht er als 140ste aanzetten en werd 79ste op 160. Op dezelfde locatie reed ik daags nadien tussen de beloften, ik mocht op de twaalfde rij starten als 95ste op 112. Na een inhaalrace werd het een 49ste plaats.”

Geeraerts zet aan in Zolder, daarna volgen in sneltempo Diegem, Loenhout en op nieuwjaarsdag het eigen Baal.

“In het eigen Baal wil ik toch terug goed zijn en die vorm hoop ik te kunnen verlengen tot het Belgisch kampioenschap in Middelkerke en daarna. Ik verwacht op nieuwjaarsdag veel supporters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *