VK Linden en SC Out-Hoegaarden voetballen in de regen een 3-3 bij elkaar

VK Linden (r) en SC Out-Hoegaarden maakten er een interessante match van

VK Linden stond iets voor de rust 0-2 in het nadeel tegenover de bezoekers van SC Out-Hoegaarden met spits Bache in vorm. Somers maakte er nog net voor rusten 1-2 van, een strohalm. Enkele minuten na rust stond het al gelijk, met tien minuten te gaan vlamde Roosbeek de 3-2 in de vorm van een penalty binnen. Dat was buiten Bache gerekend, die knalde een vrije trap nog in het dak van het doel.

In deze wedstrijd was er één constante vanaf het begin- tot het eindsignaal bleef het maar regenen. De eerste echte kans was meteen raak. Bache werd vrijgespeeld en deponeerde een opwippertje in de linkerbovenhoek. Hij kreeg daarna nog twee kansen, de tweede was bingo. Hij knalde die overhoeks binnen in de verste hoek over de kansloze doelman Hannes.

Ramaekers, Somers en Vanderstappen brachten voor Linden gevaar. Voor Out-Hoegaarden dreigde tussendoor Thomas met een schot vanaf vijfentwintig meter dat uit elkaar spatte op de linkerpaal. Bij een inworp bracht Somers de 1-2 op het scorebord. Na de inworp omspeelde hij twee Brouwers en verschalkte hij doelman Vertessen. Net na rust schoot Somers op doel, goalie Vertessen weerde af, maar Vanderstappen scoorde dan de 2-2 in de rebound. Doelman Vertessen redde nadien met de linkervoet een trap naar de rechterhoek van Somers. Dit gebeurde net na een actie in twee keer van Vanderstappen en Plützer. Aan de overzijde redde Hannes de meubelen toen Joren Nijs alleen voor hem opdoemde.

Het spel lag niet enorm veel stil

Met een kwartier te gaan werd Ramaekers onderuitgehaald door Nijs. De ref twijfelde even en op aangeven van de lijnrechter werd de elfmeter gegeven. Roosbeek benutte de penalty en vlamde die in de rechterhoek net voorbij Vertessen. Het leek 3-2 te blijven tot Bache een vrijschop op de rand van het strafschopgebied los in het dak van het doel ramde: 3-3.

Doelpunten: 14′ en 19′ Bache (0-1 en 0-2), 43′ Somers (1-2), 48′ Vanderstappen (2-2), 76′ Roosbeek (3-2 strafschop), 90′ Bache (3-3)