Ferre Baiverlin (11) vice-kampioen van België indoor ski bij de U14

Skiër Ferre Baiverlin uit Zoutleeuw deed het prima op het BK Foto: Tamara Verschueren

Ferre Baiverlin (11) uit Zoutleeuw is al sinds zijn vijfde lid van het Snowvalley Racing Team in Peer. Na een jaar uitstel door corona kon hij aan het BK Indoor Ski deelnemen in een organisatie van zijn eigen club in Peer. Hij deed dat met succes, hij werd vice-kampioen van België bij de heren U14!

“Twee jaar geleden kon Ferre zich niet plaatsen bij de beste acht, die mochten doorstoren naar de finales, maar dat lukte dit jaar wel. Met een vierde plaats in de kwalificaties hield hij zijn podiumkansen als eerstejaars bij de U14 gaaf. In de finales, een parallelslalom die tegen elkaar werd geskied, schakelde Ferre (2009) achtereenvolgens Mats Lintermans (2009) en Axl Van Maele (2008) uit. In de finale moest hij het opnemen tegen Siebe Bellens (2008). De eerste run verloor hij, maar de tweede run kon hij winnend afsluiten! Spijtig genoeg was dit niet voldoende voor de eerste plaats in de eindafrekening”, klonk het bij de supporters van Baiverlin.

Hopelijk kan het Hagelandse skitalent komende winter een mooi vervolg breien aan zijn prestatie in de outdoor wedstrijden.

“De eerste skistage op echte sneeuw staat reeds gepland voor de Allerheiligenvakantie begin november, we duimen dat deze kan plaats vinden. Daarna volgen er (hopelijk) nog meer buitenlandse stages met een eerste belangrijke afspraak in de krokusvakantie: het Vlaams miniemenkampioenschap in Sankt Johann in Tirol, Oostenrijk. Het seizoen wordt afgesloten in de Paasvakantie met de Belgische kampioenschappen slalom en reuzenslalom in het gekende Franse Val d’Isère”, wist mama Marijke Pauwels.