VK Liedekerke plaatst zich voor kwartfinales Vlaams-Brabantse beker na nipte winst op SC Aarschot

VK Liedekerke haalde het nipt van SC Aarschot

Eersteprovincialer VK Liedekerke beleefde geen makkelijke namiddag op bezoek bij tweedeprovincialer SC Aarschot. Pas in minuut zeventig bevrijdde Lheureux de spelers uit het Pajottenland met de enige treffer van de druilerige namiddag. Nochtans begonnen ze met een valse noot. Na een kwartier kwamen ze met tien te staan toen hun doelman Broodcorens rood kreeg, hij had de uitgebroken Diallo neergehaald buiten het strafschopgebied.

Rond minuut vijf ging Diallo door naar doel, goalie Broodcorens kwam er toen op tijd uit. Diallo zocht met El Assaoui de snelheid op de flanken, aan de overkant deed De Pauw dat. Voor VKL vuurde De Pauw een schot af op doel, doelwachter Van Duijvendijk bokste weg. De rebound werd door Paelinck van dichtbij overgetrapt. Door de uitsluiting van Broodcorens nam kapitein en verdediger Steven Verleysen plaats in doel en hij deed dat prima. De daaropvolgende vrije trap van Van Leemputten ging rechts naast, in een actie van hem kort daarna ging Verleysen als een volleerde doelman goed in de voeten. Aan de overzijde kreeg vooral Paelinck flink wat kansen.

Rood voor bezoekende goalie Broodcorens na tien minuten
Plaatsvervangend doelman Verleysen had het naar zijn zin

“Na tien minuten kreeg onze doelman rood en moest ik hem tussen de palen vervangen. Kortom een rustig namiddagje in aantocht”, klonk het sarcastisch. “Het is niet de eerste keer dat ik in deze rol kruip. Ik moest nog enkele reddingen uit de mouwen schudden, maar hield de netten proper. Toegegeven dat afstandsschot in mijn linkerhoek in de slotfase, die redding was niet al te academisch, maar ik had hem. We bekeren een ronde verder en dat is het belangrijkste”, besloot een gelukkige Verleysen die vader is van een zoon en twee dochtertjes die allen jeugdvoetbal spelen bij VK Liedekerke.

SC Aarschot drukte maar kon niet scoren, het middenveld draaide minder. De rust werd met een brilscore gehaald.

Kort na rust Paelinck opnieuw met een schot, Van Duijvendijk ranselde spectaculair weg. Even nadien werkte diezelfde keeper een actie van Paelinck in corner. Aarschot moest ook met tien verder na een tweede geel voor Diallo. Rond minuut 70 werkte Lheureux een vrije trap in de rechterkruising, 0-1, Liedekerke op rozen. Aarschotse invallers Boulahrir en Geurts deden het prima, de eerste bracht snelheid vooraan terwijl Geurts achteraan kansen deed verdwijnen. Boulahrir trapte in de slotfase nog naar de rechterhoek, Verleysen lag er. Aan de overzijde een actie van Moreels over links, aan de tweede paal kon Epolo net niet aan de bal.

Doelpunt: 70′ Lheureux (0-1).