logo Casalina

VK Holsbeek haalt ervaren spelers in huis

VK Holsbeek haalt ervaren spelers in huis
Spelverdeler Issam Fariat maakt samen met Tom Lardaux de overgang van SC Aarschot naar VK Holsbeek

Zoals geweten wil tweedeprovincialer VK Holsbeek naar zijn halve eeuw bestaan toe inzetten op spelers uit de eigen jeugd, maar ook op spelers uit de regio rond Holsbeek. Het doel van de eerste ploeg in tweede provinciale is in eerste instantie het behoud en waarom niet de linkerkolom? Aan inkomende zijde is er sprake met vijf evenwichtige aanwinsten, daar blijft het normaal gezien wel bij.

“Een competitieve ploeg in tweede provinciale in stand houden waarbij de focus ligt op een zo groot mogelijke integratie van eigen jonge spelers en het aanwerven van nieuwe spelers uit de regio rond Holsbeek. Op deze manier willen we een relatie op lange termijn uitbouwen tussen de spelers en de club. Omdat onze teams uit tweede en vierde provinciale aanzien worden als volwaardige ploegen spreken we niet meer over A & B-ploegen”, openen ze bij VK Holsbeek.

Voor het in stand houden van een competitieve ploeg in tweede provinciale zijn er vele gesprekken gevoerd met de huidige kern. Het merendeel bleef trouw aan de club.

“Twee jongeren maken de overstap van de vierde naar tweede provinciale, namelijk Quinten Rijsenburg en Siebe Hendrix. VK Holsbeek toont daarmee dat jonge spelers wel degelijk kans krijgen om door te stromen en het doet deugd dat dit ook opnieuw is gelukt, zelfs in een jaar als dit! Naast het behouden van onze kern zijn we op zoek gegaan naar opportuniteiten om onze kern aan te vullen waar nodig en zo competitiever te maken voor het nieuwe seizoen.”

Vijf nieuwe spelers vonden de weg naar de geel-blauwen.

Het gaat om flankspeler Dimitri Delise, hij komt over van Sparta Haacht Statie. Aanvaller en Expeditie Robinsonganger Niels Mattheus verdiende eerst zijn sporen bij reeksgenoot Sportief Rotselaar, hij was het voorbije seizoen actief bij eersteprovincialer KVC Houtem-Oplinter. “Dit is echt ongelofelijk leuk natuurlijk. Ik kan met vier van mijn beste vrienden bij VK Holsbeek aan de slag. Ik zou er graag meer dan even willen blijven spelen in deze omstandigheden. Ik kijk al reikhalzend uit naar volgend seizoen”, wist spits Mattheus.

Centrale verdediger Hichem Salem komt over van reeksgenoot in tweede provinciale KVC Kessel-Lo 2000. Vanuit eersteprovincialer SC Aarschot maken spelverdeler Issam Fariat en veelzijdige middenvelder Tom Lardaux de overgang naar Holsbeek. “Ons huiswerk voor dit jaar is met andere woorden afgerond. Voor beide seniorenteams zullen we een competitieve ploeg kunnen opstellen om de clubdoelen te bereiken. Momenteel verlangen we met zijn allen naar een heropstart van de groepstrainingen zodra dat kan. We kijken enorm hard uit naar de start van het nieuwe, hopelijk normale en succesvolle, seizoen 2021-2022. We zijn met ons hele team klaar om er een lap op te geven”, vertelde trainer van VK Holsbeek, Frederik Suls. Voorlopig zijn er geen spelers die de club, gelegen aan de Verhaegenstraat, verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *