VK Berg-Op zet FC Eendracht Kapelle-op-den-Bos in de tweede helft opzij

Berg-Op (l) maakte in de tweede helft het verschil tegen FC Eendracht Kapelle-op-den-Bos

In een spannende eerste helft hadden beide teams verschillende mogelijkheden, toch waren het de bezoekers die met een 1-2 de kleedkamers ingingen. In de tweede helft kwam FC Eendracht Kapelle-op-den-Bos in een andere gedaante het veld op, de wedstrijd kantelde en Berg-Op nam de teugels in handen waarna nog vier doelpunten volgden.

In de beginfase dreigden de groenen via corners.

Hierbij werden Breckpot en Jaeken gezocht. De goal viel wel aan de overzijde, Bodengien werd in de Kapelse zestien gevonden en legde binnen, 1-0! Eendracht reageerde snel met De Winter die de bal in de linkerhoek legde, 1-1. Bodengien was opnieuw gevaarlijk, maar uitgoalie Smits ging goed plat op zijn gekruiste schot. Stilaan kwam een verlegen zonnetje erdoor. Breckpot kon bijna alleen door naar doel, maar Bergdoelman Van Dessel was alert. Iets na het half uur ging De Winter neer na een duel met thuisverdediger De Troye in de zestien, strafschop. Rosiers parkeerde de bal in de rechterhoek. Aan de overzijde trof een schot van Van Den Bosch de buitenkant van de paal. 1-2 bij de rust.

Berg-Op kwam enorm alert uit de onderbreking.

Na onzorgvuldig verdedigen belandde de bal bij Peersman die enkele meters voor het strafschopgebied, hij twijfelde niet en stuurde de bal naast de verbouwereerde doelman Smits, 2-2. Bezoekers Azouagh en De Winter zochten de ruimte op. Iets voor het uur zocht Van Den Bosch aan de eerste paal Wils op corner, die poging werd ontzet. De tweede corner bracht een voorzet van Van Den Bosch naar de tweede paal, waar opnieuw Wils binnenkopte, 3-2! Na een uitworp aan de linkerflank belandde de bal bij Khusinov die de bal pardoes in de verste winkelhaak binnentrapte, 4-2, Berg-Op drukte door. Rond de zeventigste minuut werd een bal tegen de hand van bezoeker Jaeken getrapt, de ref gaf een strafschop. Peersman zette zich achter de bal, maar doelwachter Smits redde.

Doelman Smits redde de strafschop van Peersman

Bij een opstootje tussen thuisspeler Vandeputte en bezoeker Van Stichel. Die laatste werkte Vandeputte onderuit en die duwde op zijn beurt Van Stichel omver. Vandeput kreeg rood, Van Stichel had al een gele kaart op zijn rekening staan, maar ontsnapte aan de uitsluiting. In minuut 83 raakte Van Stichel de bal met de hand in het strafschopgebied, de ref legde de bal net buiten de zestien. Er ontstond ook discussie of Bodengien voorafgaand Van Stichel al dan niet bewust tegen de grond werkte.

Werkt Bodengien Van Stichel foutief neer voor ie de bal met de hand aanraakte vraagteken
De bal werd met de hand aangeraakt op de rand van de zestien

De vrije trap van Van Den Bosch vloog naar de rechterhoek, waar Smits ook redde. Finaal had Bodengien het laatste woord, hij werd diep gestuurd en lobde de keeper, 5-2!

Doelpunten: 9′ Bodengien (1-0), 13′ De Winter (1-1), 32′ Rosiers (1-2 strafschop), 52′ Peersman (2-2), 59′ Wils (3-2), 68′ Khusinov (4-2), 84′ Bodengien (5-2)