logo Casalina

Louis Cloots en Theo Proost boeken succes op internationale Maribor Open

Louis Cloots en Theo Proost boeken succes op internationale Maribor Open
Cloots (l) en Proost zijn tevreden met hun prestaties en medailles

Antwerpenaars Theo Proost en Louis Cloots namen zeer recentelijk deel aan de internationale Maribor Open in Slovenië. Dat is een groot en gekend toernooi in de Balkan. Beiden namen met succes in twee disciplines mee. Cloots vocht zelfs in een categorie hoger dan normaal, de gewichtscategorie tot 69 kilogram, in plaats van tot 62 kilogram. Proost kampte als eerstejaars U18 in de -66 kilogram.

Beiden deden zowel mee in de discipline newaza, dat zijn bijna uitsluitend grondgevechten, én in hun doel: de discipline fighting.

“Ik startte in newaza en kon al mijn tegenstanders laten aftikken met een armklem en beenklem. Theo vocht ook ijzersterk en liet de tegenstander aftikken met een wurging. Onze eerste goude medaille van de dag was een feit. Later op de dag gingen we over tot het echte werk, de Fighting”, reageerde Cloots vanuit Maribor. Cloots en Proost trainen normaal gezien enkele keren per week bij hun trainer Jimmy Wouters.

Hier kwamen Louis en Theo voornamelijk uit tegen Hongaren, Slovenenen en Montenegrijnen.

De wedstrijden gingen er redelijk hard aan toe, maar de jonge Antwerpenaren lieten hun sterkste kant zien. Ze wonnen beiden al hun wedstrijden met glans en konden zo de tweede goude medaille mee naar huis nemen. Ze blikken terug op een geslaagd toernooi en komen sterker terug.

Ze verblijven nog tien dagen in Slovenië om daar met het nationale ju jitsuteam te trainen. Dit als voorbereiding voor de Europese kampioenschappen die in mei zullen plaats vinden in Israël.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *