logo Casalina

VC Bertem-Leefdaal wil eens competitie hervat naar top vijf toe

VC Bertem-Leefdaal wil eens competitie hervat naar top vijf toe
Middenvelder Erzen Uka (centraal in blauw) verovert de bal

Eersteprovincialer Bertem-Leefdaal staat al even vierde in eerste provinciale, dat zal tot minstens 2021 nog het geval zijn. Middenvelder Erzen Uka (24) uit Leuven kan hier absoluut mee leven en wil eens na de competitiehervatting verder gaan op hetzelfde elan.

“Voor ons is het jammer dat we een tweede coronabreak ingingen, we waren het seizoen immers relatief goed begonnen en met veel ambitie ook. Na onze slechte openingsmatch tegen Tervuren-Duisburg wonnen we drie keer na mekaar. Onze laatste wedstrijd in Huldenberg moeten we altijd gelijkspelen. Ik vind ons dit jaar volwassener voetballen, we spelen nu al aantal jaar samen met dezelfde jongens. Het is nu ook het tweede jaar onder trainer Gunter Magits, op die manier zitten die automatismen goed. Voor mij persoonlijk liep het ook goed en ben dit jaar eigenlijk fitter dan ooit, jammer genoeg blijft het nu bij twee keer lopen per week en mountainbiken of eens in actie komen door padel.”

Uiteraard begrijpen de spelers van Bertem-Leefdaal de nood naar deze tweede coronabreak, toch blijft het heilige vuur voor de sport branden.

“Ik spreek ook voor heel de ploeg denk ik, dat we enorm uitkijken naar het terug kunnen trainen en wedstrijden spelen. De honger is groot en de goesting ook dus. Ik denk dat we vanaf het moment dat de competitie hervat onze ambitie dezelfde is en dat is in die top vijf blijven staan. Wie weet kunnen we goed uit de startblokken vliegen en met een ingekorte competitie weet je nooit waar je kan eindigen dan”, wist de controlerende middenvelder die al aan zijn vijfde seizoen toe is bij de blauwen. Hij voltooide zijn jeugd bij SC Keerbergen bij wie hij destijds kampioen speelde in vierde provinciale. Dat leverde hem een transfer naar Olympia Wijgmaal op, na een jaartje verhuisde hij naar Bertem-Leefdaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *