VC Bertem-Leefdaal delft onderspit tegen vlot afwerkend Euro 90 Kraainem

Euro 90 Kraainem in geel-blauw en VC Bertem-Leefdaal poseren samen

In de eerste helft kon het alle kanten opgaan, maar bereikte tweedeprovincialer Euro 90 Kraainem de pauze met een 1-2-voorsprong. In de tweede helft ging thuisploeg VC Bertem-Leefdaal aanzienlijk offensiever spelen, maar verzuimde het de opgelegde kansen af te maken. Wanneer Kraainem er dan eens uit kwam was het dan meestal ook prijs, waardoor in de tweede helft de score evolueerde naar een 2-4.

Na een kleine studieronde brak Euro 90 de ban op het scorebord.

Een lange bal werd goed afgelegd door de bezoekers en Diaby legde droog binnen, 0-1. Daarna ging het spel soms snel op en neer met links of rechts een pittige overtreding. Net voor de twintigste minuut zette Piret zich op kracht door. De kans leek verspeeld, maar de Bertemspits heroverde de bal en werkte naast de doelman af, 1-1. Amper vijf minuten later bezeerde hij zich aan de rechterknie, hij werd afgelost door Dekleermaeker.

Diaby (eerste van links) opende zonet de score
Piret (eerste Bertemspeler van rechts) met de 1-1
Piret grijpt naar de rechterknie amper vijf minuten na zijn treffer

Nadat bezoeker Renauld een schot zag afgeblocked worden scoorde Gabriele na een actie op de linkerflank. Hij legde de bal binnen aan de verste paal, 1-2. Euro 90 kwam er verdedigend goed uit, maar bij balverlies rond minuut 35 kon het Bertemse overtal bestaande uit Dekleermaeker, Rubenschüh, Dries Meeus en tester Saoro Haba de kans niet uitbuiten. Deze laatste schoot naast. Net voor rust werd een kopbal van bezoeker Diaby aan de eerste paal weggewerkt.

In de tweede helft stond het thuisteam veel hoger en dat leverde kansen op. Tester Saoro Haba rukte op vanaf links en zag zijn uithaal in corner verdwijnen. Deze stilstaande fase werd genomen door Dekleermaeker, hij zag zijn inzet bijna bezoekende goalie Swalens verrassen. Aan de overkant verdween en net iets te krachtige terugspeelbal van Vanneck ongelukkig in doel, 1-3. In het Kraainemse strafschopgbied werd Uka in de rug geduwd door Hadj, penalty! Deze werd in de linkerhoek omgezet door Dekleermaeker, 2-3.

Het tempo ging een streep omhoog en Kraainem maakte feilloos af via Saddoud, 2-4. Voor Bertem-Leefdaal kregen Dekleermaeker, Uka, invaller Peeters nog kansen. Een treffer van Uka werd nog afgekeurd wegens gevaarlijk spel. De bezoekers toonden zich nog gevaarlijk via De Myttenaere en Saddoud.

Doelpunten: 10′ Diaby (0-1), 19′ Piret (1-1), 29′ Gabrieli (1-2), 53′ Vanneck (owngoal 1-3), 57′ Dekleermaeker (strafschop 2-3), 68′ Saddoud (2-4)