logo Casalina

VC Bekkevoort sleept met negen gelijkspel uit de brand tegen FC Meensel-Kiezegem

VC Bekkevoort sleept met negen gelijkspel uit de brand tegen FC Meensel-Kiezegem
Een gehavend FC Meensel-Kiezegem

Voor beide ploegen stond er heel wat op het spel. Bij winst kon VC Bekkevoort negen punten voorsprong nemen op FC Meensel-Kiezegem dat zich op zijn beurt geen nieuwe nederlaag kon permitteren in de degradatiestrijd met Averbode-Testelt-Okselaar B en Zoutleeuw. FC Meensel-Kiezegem recupereerde twee aanvallers, Kobe Cornelissen en Brecht Verstraeten en begon met veel overgave aan de wedstrijd.

In het openingshalfuur had FC Meensel-Kiezegem het meeste balbezit, in het laatste kwartier nam Bekkevoort over.

Het overwegend balbezit van FC Meensel-Kiezegem leverde weinig doelrijpe acties op. De aanvallen werden vooral gedragen door de broertjes Cornelissen en Verstraeten. Na een tiental minuten bracht een combinatie tussen Kobe Cornelissen en Verstraeten de bal in de grote rechthoek van Bekkevoort, Vanderhaegen ging neer. De uitsupporters schreeuwden om een strafschop, maar de ref zag er geen graten in. Bekkevoort kon enkel dreigen op corners maar doelman Niclaes bleek even alert als de vorige speeldag.

In het slotkwartier voor rust moest Meensel-Kiezegem wat gas terugnemen, Bekkevoort nam over onder impuls van Heeren. Een combinatie Michiels-Aoragh bracht Heeren in schietpositie op de rand van de grote rechthoek. Zijn schot kwam terecht op arm van Meensel-kapitein Vancauwenbergh maar ook hier volgde geen fluitsignaal die leidde tot een strafschop.

VC Bekkevoort anno 2023-2024
VC Bekkevoort anno 2023-2024

Een logische 0-0 aan de rust.

Tien minuten na rust lanceerde Verreth op links Kobe Cornelissen, deze nam één verdediger in snelheid maar werd in de buurt van de hoekschopvlag tot stilstand gebracht door een onnodige en onbezonnen tackle van de ervaren thuisdoelman Simons. Simons met rood naar de kleedkamer en vervanger Wim Vander Weyden mocht opdraven. Meensel voerde de druk op zonder concreet doelgevaar. Eerst kopte Willems nog op Vander Weyden, bij de volgende corner was het prijs. Echter was nog steeds niet duidelijk waarom de scheids dit doelpunt afkeurde. Thuisteam Bekkevoort zag nog een tweede keer rood in minuut 70 na een tweede geel karton voor Van Der Borght. FC Meensel-Kiezegem bleef meester, maar moest waakzaam blijven voor de sporadische uitvallen van Bekkevoort via Heeren. Het was Heeren die een kwartier voor tijd de beste kans van de match op links voorbereidde. Zijn voorzet viel voor de voeten van Thomas Vandenbosch; zijn mooie uithaal ging uiteindelijk toch een halve meter naast.

Trainer Alliet wist dat VC Bekkevoort een punt gewonnen had. FC Meensel-Kiezegem kon een degelijke prestatie niet omzetten in winst; deze prestatie zal hen moed geven om over twee weken de Rode Duivels uit Zoutleeuw over de knie te leggen.

Verslag en beeld: Geert Gazet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *