logo Casalina

VC Bekkevoort haalde veertien spelers en blijft jeugd kansen geven

VC Bekkevoort haalde veertien spelers en blijft jeugd kansen geven
Het merendeel van de Bekkevoortse aanwinsten samen met trainer Stefan

In een bijna oververhit Bekkevoort werden de A- en B-ploeg van het plaatselijke VC Bekkevoort aan het publiek voorgesteld. Voorzitter Dirk Vanderwaeren is van plan om ook komend seizoen het pad der jeugd te blijven bewandelen.

De eerste ploeg in derde provinciale brengt een mengeling tussen jong en oud

“Tijdens het voorbije seizoen hadden we tijdens de eerste tien matchen enorm te lijden onder geblesseerden en corona. Daarna boekte we resultaten en bleven we lang ongeslagen. Na dit jaar ben ik ook enorm dankbaar naar onze vrijwilligers toe, die zo hun best deden. De communicatie naar het gemeentebestuur van Bekkevoort verliep eveneens opperbest, ze zaaiden onlangs het veld prima in. Het is leuk samenwerken zo”, keek Vanderwaeren terug.

“Ons doel is om verder te blijven verjongen nadat we deze optie rond deze periode vorig jaar kozen. We spreiden dit project over enkele jaren. We trokken naar volgend seizoen toe voor beide teams vijftien nieuwe spelers aan, met daarbij tien spelers jonger van 23 jaar. Ze hebben allen een link met Bekkevoort, ze wonen er of alleszins zeer dichtbij. We hebben enkele sterkhouders kunnen vastleggen, kapitein Cedric Pira deed er nog een jaartje bij en ook Bart Simons blijft. Onze sterke as blijft actief. We blijven voorzichtig qua doelen naar volgend jaar toe; alles mag, niets moet met deze mix van jong en oud. T1 Stefan Van Attenhoven voelt perfect aan wanneer we jeugd een kans moeten geven. We kijken uit naar de vele derby’s, zeker ook omdat Tielt-Winge er nu in de reeks bijkwam.”

Het tweede team van VC Bekkevoort werd het voorbije seizoen het grootste slachtoffer van het personeelstekort van de eerste ploeg. Het B-team zag vier jonge krachten definitief naar derde provinciale overgaan en moest dus in de breedte gestoffeerd worden.

“Ze maakten een moeilijk seizoen door omdat de eerste ploeg regelmatig bij hen kwam shoppen. Het is de bedoeling dat zestien- à zeventienjarige talenten via dit team doorstroming vinden naar de eerste formatie. Dat gebeurde bij vier van hen, we zijn ook terecht fier dat ze er basisplaatsen pakken. Ik heb dit seizoen meer moeite gespendeerd om spelers aan te trekken voor ons tweede team. We willen garant staan voor goed uitgebalanceerde teams zodat we kunnen concurreren met clubs ui de ons omliggende dorpen om zo een leuk competitief jaar tegemoet te gaan.”

De rood-blauwen verwelkomen zeventien nieuwe gezichten die ze in de loop van augustus onderverdelen in de A- en B-ploeg, vier spelers verlieten de club

In: Bram Nolmans en Sander Van der Borght (Zichem), Dante Van Attenhoven (Averbode-Okselaar), Rune Schelfhout en Jarne Gilis (Diest), Kiano en Kenji Sacré (Waanrode), Medjahed Bazel (Halen), Renzo Vanzeer (SK Meldert), Favour Ethis (Geetbets), Jarne Van Der Velpen (Loksbergen), Maarten Vanmellaert, Joey Van Den Wijngaert en Arne Didden (allen Scherpenheuvel), Thomas Lauwens (OHL), Seppe Simons (Keiberg) en keepertrainer Nico Swinnen.

Out: Ruben Wils (Zichem), Jef Laeveren (Kortenaken), Jimmy Noels (Langdorp), Rachid El Hamour (?)

Buiten vier bekerwedstrijden zijn dit de oefenduels

Woe 27 juli Rummen – VCB (A&B)
Do 28 juli Boutersem United – VCB A en Butsel B – VCB B
Di 02/08 Langdorp – VCB A en Houtem-Oplinter B – VCB B
Do 04/08 RWL A – VCB A
Za 06/08 Zichem A&B – VCB B
Di 09/08 Boutersem United B – VCB B
Do 11/08 Meldert (Limburg) – VCB A
Do 18/08 Herent B – VCB A en Begijnendijk – VCB B
Do 25/08 nog te bevestigen oefenduel VCB A en Holsbeek B – VCB B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *