logo Casalina

Timothy Stevens ziet aanvalslust beloond in Zelk-Halen

Timothy Stevens ziet aanvalslust beloond in Zelk-Halen
Vlnr een lid van het organiserende Gouden Wiel Zelk-Halen, winnaar Stevens en bloemenmeisje Odette

Timothy Stevens uit Borgloon kon in eigen streek zijn derde seizoenszege boeken in Zelk-Halen. Hij was de aanvalslustigste van een groepje van vijf dat in de zevende van zeventien rondes werd gevormd. De snelle man van het ODB (Onder de Brug) Cycling Team werd hiervoor finaal beloond.

Het organiserende WC Het Gouden Wiel Zelk-Halen mocht 48 deelnemers verwelkomen aan de start

Al in de openingsronde trokken twaalf renners van leer en dat waren Maxim Andrieu uit het naburige Diest, Senne Boeckx, Thomas Budenaers uit Sint-Truiden, de Nederlander Stefan Cohnen, Yannick De Witte, Thibault Dely, Glenn Loenders uit Neerpelt, de Australiër Robert Matthews uit Maastricht, Tristan Scherpbergh uit Kuringen, de Nederlander Thijs Koops, Glenn Broekmans uit Kwaadmechelen, Senne Hulsmans uit Lommel, Jelle Van Genechten en streekrenner Joeri Bueken uit Linter. Op het einde van de openingsronde hadden ze een bonus van vijftien tellen, de doortocht nadien was die al opgelopen tot 27 seconden.

In ronde vier kwam er reactie in de vorm van twaalf tegenaanvallers 

Dat waren Ryan Cortjens uit Lanaken, Jeroen Depré uit Oplinter, Wannes Galicia uit Tremelo, Jef Knevels uit Neerpelt, Dries Lehaen uit Oostham, Daan Mariën, Louka Matthys, Stevens, Diether Sweeck uit Keerbergen, Kurt Van Goidsenhoven uit Drieslinter, Mathijs Wuyts uit Beerzel en Rutger Wouters uit Koersel. Deze laatste was op zoek naar zijn zeventiende seizoenszege en droeg het Merckxiaanse rugnummer 51. Op het einde van ronde vier was er sprake van 27 leiders. In de loop van lus zeven stoven Stevens en ploegmaat bij ODB Cohnen, Scherpenbergh, Mariën en Cortjens. Naarmate de wedstrijd vorderde ging de voorsprong van het kwintet boven de twee minuten. Stilaan had het peloton de groep van achtervolgers ingehaald. De jonge Viktor Nijs uit Neerijse en Nico Janssens uit Tielt reden af en toe op kop van het peloton maar het baatte niet. Ook Andrieu, Matthys, Sweeck en Van Goidsenhoven mengden zich in de achtergrond, de winnaar zat echter vooraan.

Stevens en Scherpenbergh gingen aan met nog twee rondes te gaan maar…

Stevens ging als eerste de finishzone in. Scherpenbergh werd tweede in de spurt voor Mariën, Cohnen en Cortjens. Bij de achtervolgers hadden Wouters, Matthys en Van Goidsenhoven zich losgewerkt, in deze volgorde reden ze naar plaats zes, zeven en acht. In de groepsspurt pakte Hulsmans plaats negen en sloot Andrieu de top tien af.

“Het is mijn derde seizoenszege. We waren met vijf weg en ik wist dat Cortjens intrensiek sneller dan mij was. Daarom vielen mijn superploegmaat Cohnen en ik om beurt aan. Met nog twee rondes versnelde ik met Scherpenbergh, maar we werden gepakt. Cohnen ging nog eens, helemaal op het einde was het mijn beurt en ik haalde het”, reageerde de winnaar wiens volgende koers komende donderdag in Linter plaats zal vinden.

Buiten de organisatie van Het Gouden Wiel Zelk-Halen en de winnaar mocht ook nog bloemenmeisje van dienst Odette op de foto. Ze woont in de straat waar de koers plaats vond en is de mama van wielerprof Dylan Teuns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *