VC Bekkevoort buigt niet voor FC Binkom

Bij VC Bekkevoort was de ingang grotendeels verboden voor de Binkomse voorhoede, waarvan akte

In de eerste helft steriele druk van Binkom met veel lange ballen en inworpen zonder al te veel doelgevaar. Catry bezorgde Bekkevoort vanaf de stip een 1-0 voorsprong. In de tweede helft probeerde Binkomse draaischijf Vanzavelberg de bakens te verzetten. Hij nam haast alle inworpen, vrije trappen en corners voor zijn rekening en zorgde hiermee continu voor dreiging. Met een afstandsschot iets voor het uur kwamen de bezoekers langszij en 1-1 bleef het ook.

Geen van beide ploegen kwam in hun sterkste opstelling aan de aftrap. Bij Bekkevoort moest de B-ploeg forfait geven om aan vijftien spelers te raken om deze wedstrijd te kunnen betwisten. Binkom kon niet beschikken over Wera, Vanderlinden en Vanwingh en verloor na een kwartier Cleynen door een hamstringblessure.

In de openingsminuut belandde een verre inworp van Vanzavelberg bij Cleynen die in de draai nipt overschoot. Na elf minuten zette Catry Bekkevoort via de stip op voorsprong na een ongelukkig handspel van een Binkomverdediger. Op het kwartier zette Derden zich door op links om in het zijnet te besluiten. Opnieuw Onkelinx zag na een individuele actie zijn plaatsbal naast het doel hobbelen. Kort voor rust bereikte Vanzavelberg op het penaltypunt Derden die deze vrije schietkans de nek omwrong. Voor Bekkevoort ontwikkelde Aerts een uitgesponnen dribbel, de bal belandde bij Michiels, maar die volgde het voorbeeld van Derden.

In de tweede helft gingen de flankverdedigers van Binkom hoger spelen. Ondanks de verhoogde druk kwamen er weinig doelkansen uit voort.

Het blok van Bekkevoort hield eenvoudig stand. In minuut 58 gooide Kubam het over een andere boeg door vanaf achttien meter snoeihard af te drukken. Zijn schot ging via de binnenkant van de rechterdoelpaal onhoudbaar binnen, 1-1. De alomtegenwoordige Vanzavelberg werd vanaf dan het vertrekpunt van al het Binkoms doelgevaar. Zijn aanhoudende inspanningen brachten Peeters, Tits en Onkelinx in stelling, maar doelman Isenborghs redde de meubelen voor Bekkevoort. Binkom moest vrede nemen met een gelijkspel en droop ontgoocheld af nu ze RWL zien uitlopen in de rangschikking. Tweede Binkom speelt komende zondagnamiddag de topper op het veld van vierde KDN United. Twaalfde VC Bekkevoort op zijn beurt ontvangt Meensel-Kiezegem dat een plaatsje en een puntje achter hen volgt in het klassement.

Doelpunten : 11’ Catry (1-0 strafschop), 58′ Kubam (2-0).