logo Casalina

Tielt-Winge 3000 pakt 9 op 9 op SMS Lubbeek, op weg naar een Vissenakentraject?

Tielt-Winge 3000 pakt 9 op 9 op SMS Lubbeek, op weg naar een Vissenakentraject?
TW 3000 anno 2023-2024

SMS Lubbeek wist dat ondanks de ruime zege op Drieslinter op de vorige speeldag dat Tielt-Winge 3000 voor de negen op negen zou gaan. Kortom er zou zich een moeilijke wedstrijd aandienen. Met nul tegendoelpunten en keeper Diederik Didi Putseys zag TW 3000 de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

TW 3000 nam het openingskwartier voor zijn rekening om op voorsprong te klimmen.

In de openingsminuut leverde Smeets het eerste schot tussen de palen. TW zette hoog druk en dat leidde acht minuten later het openingsdoelpunt in. Balrecuperatie op de middenlijn bracht de bal bij Fabré die in één tijd doorspeelde naar Smeets die met zijn linker de bal tussen twee Lubbeekverdedigers doorstak waarop De Cock naar doel kon. Thuisdoelman Van Kerckhoven maakte zich te breed en de bal ging op de stip. Willem Deboutte stuurde Van Kerckhoven ijzig kalm naar de verkeerde hoek, 0-1.

Op het kwartier bracht een actie van Everaerts Lubbeekse dreiging met zich mee, maar de twee opéénvolgende corners brachten verder geen gevaar. Op rechts speelde De Cock in op Smeets die al drijvend de breedte van de backlijn overstak om op links in te leveren bij Deboutte. Hij legde naar rechts waar De Cock naast schoot. Vrebosch lanceerde met een verre kopbal over de Lubbeek-verdediging de aalvlugge Smeets die randje buitenspel werd afgevlagd.

Na twintig minuten kreeg Lubbeek meer voet op het middenveld zonder daarom echt gevaarlijk te kunnen worden.

“Op het half uur noteerden we de beste Lubbeekse combinatie ingezet op rechts via Lemmens. Die gaf links af, waar Devroey centerde en Everaerts overkopte. Op slag van rust werd Voytenko de bal afhandig gemaakt en snel doorgespeeld naar Robin Janssens op de backlijn. Er werd hem weinig in de weg gelegd bij zijn slalom tussen drie verdedigers en hij schoof de 0-2 binnen in de verste hoek. In de tweede helft haalde TW 3000 de voet van het gaspedaal en mocht SMS Lubbeek de bal hebben. Veel gevaar kwam daar niet uit voort omdat de groen-roden in de zone van de waarheid Lubbeek verplichtten de verre of hoge bal te spelen die makkelijk onschadelijk werd gemaakt. Met de ingevallen Van Den Eynde en een erg bedrijvige Joeri Vandersmissen slaagde Lubbeek er vooral over de linkerflank in om door te dringen in de backlijn van de tegenstrever.

SMS moest echter alert blijven voor de razendsnelle omschakeling bij TW. Tien minuten voor tijd troefde Fabré op zijn rechterflank zijn tegenstrever in snelheid af. Zijn teruglegger werd op de rand van de zestien opgepikt door de met zijn rug naar doel staande Smeets. Deze liet de bal doorlopen naar zijn linker om dan in de draai rechtsonder in doel te knallen, 0-3. Het was veelbetekend dat TW-doelman Putseys pas vijf minuten voor tijd zijn handschoenen echt moest vuilmaken op een hard schot van Joeri Vandersmissen en de rebound van Everaerts. TW 3000 koos zijn momenten om keihard uit te halen. Uit het verleden weten we dat ze een sterk blok kunnen neerzetten met ervaren verdedigers, de ervaren stofzuigers en aanspeelpunten Wouters en Deboutte op het middenveld en aalvlugge technisch vaardige aanvallers. Wordt TW3000 het Crossing Vissenaken van vorig seizoen?

Doelpunten: 9’ Deboutte (0-1 strafschop), 44’ Janssens (0-2) 79’ Smeets (0-3).

Verslag: Geert Gazet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *