logo Casalina

Stormvogels Haasrode troeven KVC Kessel-Lo 2000 af in derby

Stormvogels Haasrode troeven KVC Kessel-Lo 2000 af in derby
Hoymans centraal in beeld

Kapitein en verdediger bij de Stormvogels Haasrode Robbe Hoymans scoorde vorige week twee keer tegen Woluwe-Zaventem. Deze week zag hij zijn rood-gelen 0-3 voorkomen om tot op het einde te strijden nadat Kessel-Lo tot 2-3 terugkwam. Ze pakten de zege voor hun trainer Kris Michiels die er even niet is door familiale omstandigheden.

“We begonnen gretig en vooral over de hele wedstrijd waren we heel scherp in duel, soms echt op het randje. Na dik twintig minuten openden we de score via Dereymaeker. Net na de drankpauze volgde de 0-2 via Demarez. Na de rust probeerde Kessel-Lo wel aan een hoger tempo te spelen maar de organisatie stond heel goed en toen viel 3-0 via Michiels. Wij controleren en op afstandschot uit het niks, scoren ze de 1-3. De 2-3 kwam te laat en de zege niet meer in gevaar. Ik vond ons echt goed met veel overgave. Als je ziet dat we Desmet en Leirs nog kunnen inbrengen, is het duidelijk dat de kern sterker is tegenover vorig jaar. Iedereen tilt elkaar naar een hoger niveau en dat komt de kwaliteit ten goede. Nu een heel belangrijke thuismatch tegen Vissenaken waar we verder moeten in onze goede flow. Deze vier op zes is zeker ook voor onze trainer Kris Michiels die door familiale omstandigheden even buiten strijd is”, aldus Hoymans die tegen Woluwe-Zaventem twee keer scoorde in een duel dat op 2-2 eindigde. Momenteel is hij de topscorer van de rood-gelen.

“Op stilstaande fasen probeer ik altijd wel heel scherp te zijn. Scoren is leuk meegenomen, maar ik win liever zonder zelf te scoren.”

De voorbije handvol seizoenen startten de Stormvogels steevast slecht, nu lijkt de kentering ingezet.

“We hadden erop gehamerd om beter te starten. We hebben tijdens de voorbereiding vooral fysiek gewerkt en dat levert op. De komende tegenstander volgt thuis en is promovendus Vissenaken. Dat moet normaal gezien lukken, maar zij hebben ook de punten nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *